Blog

feesvandegeest

Het Feest van de Geest

We hebben een brief binnen gekregen over het mogelijk herstel van het kunstwerk dat Rob van de Ven op de ooit lichte buitenmuur van de trapopgang naar de Kiem heeft aangebracht. Dit kunstwerk uit 2006 is niet meer te herkennen en dat is ook de bedoeling geweest van de kunstenaar en van het toenmalig College. De Geest in de kerk behoeft steeds vernieuwing zodat we met elkaar elan houden.

kerk consistorie

Organisatie van het kerkgebouw

In elke Antenne wordt er een e-mailadres genoemd waarmee  je alle bijeenkomsten kunt plannen en reserveren, die je wilt houden in de kerk of Kiem. Dit was de laatste 1,5 jaar niet mogelijk vanwege corona, maar nu kan het in beperkte mate weer. Dus voor jeugdwerk, gespreksgroepen, diaconale en andere initiatieven minder dan 12 mensen kun je een reservering melden bij sowreserveren@gmail.com.

Gerard van der Tol en Grietje Dekens plannen dit in, houden de planning bij en zorgen dat Henri Elands de kachel kan opdraaien als het nodig is. Je kunt zelf koffie of thee zetten en je laat alles weer achter zoals je het aantreft (dus soms ook vegen en afwassen)

Dit is van belang zodat er geen dubbele afspraken gemaakt worden. Ook voor de verhuur van De Kiem en de kerk is dit van belang. We kunnen de gebouwen alleen verhuren als we er zelf geen  gebruik van maken. Daarom is het belangrijk dat elk initiatief steeds weer gereserveerd wordt. 

Wij vertrouwen er op dat iedereen dit weer gaat doen en dat er veel gebruik van wordt gemaakt.

Met groet namens het College van Kerkrentmeesters

Roel Dekens, Mathilde van Beek, Gert-Willem van Weel, Michiel Volkers en Henk de Laat

Ontwerp zonder titel (26)

Vossen gezocht!

Op zondagmiddag 12 september is er weer een activiteit van de Kliederkapel. De opzet is vanwege corona een beetje anders, maar we kijken ernaar uit om elkaar weer te zien.
We zoeken naar 12 vossen die een Bijbels personage willen spelen. Voor aanmelding als vos en meer informatie kun je contact opnemen met Mariska Antonius. De uitnodiging aan kinderen en hun (groot)ouders volgt snel. Schrijf de datum in elk geval alvast in de agenda of op de kalender.

collecte

Nieuw doel Koffiedoos-project

Het vorige doel van de koffiedoos (Nav Jeevan) hebben we vorig jaar afgesloten met een extra gift vanwege het ontbreken van kerkdiensten en koffiedrinken. Een nieuw doel had moeten worden gepresenteerd op de startzondag in het najaar van 2020. Die startzondag was er helaas niet vanwege de corona-beperkingen..

Kinderpinksteren

Data kindernevendienst

Vanaf a.s. zondag is er weer kindernevendienst! We hebben hier enorm naar uitgekeken en hopen de kinderen weer te mogen begroeten op de volgende zondagen:
13 juni 2021
27 juni 2021 (ook: bevestigingsdienst)
18 juli 2021
Op deze zondagen is er ook oppas. Klik op lees verder voor alle data t/m december.

IMG-8520

Grote schoonmaak

Omdat er de laatste maanden geen bezoekers aanwezig mochten zijn bij de kerkdiensten is het schoonmaken van de kerk stilgelegd. Nu we gelukkig weer naar de kerk mogen werd het dus tijd voor een “grote schoonmaak”.
Vorige week hebben we met een groep alles is weer spic en span gemaakt voor de eerste fysieke kerkdienst van aanstaande zondag. Klik op lees verder voor foto’s van alle werkzaamheden.

vicko-mozara-m82uh_vamhg-unsplash

Van de redactie: Fijne zomer!

De wekelijkse nieuwsbrief gaat even met zomervakantie. De rubrieken stoppen en er zijn ook niet elke week nieuwsberichten in de zomer. Na de zomer sturen we weer elke week een nieuwsbrief. Er wél een aparte mailing om je voor de kerkdiensten aan te melden. Klik op lees verder voor meer informatie.

Ontwerp zonder titel (17)

We mogen weer naar de kerk!

Vanaf zondag 13 juni ben je weer welkom in de kerk. Voor wie niet kan of mag komen zijn deze diensten online te volgen via een livestream. Ook kun je de diensten later bekijken. Het is wel nodig dat je vooraf laat weten of je komt. Hiervoor vind je in de nieuwsbrief en op onze website een aanmeldformulier.

anderhalvemeterkerk

Richtlijnen voor anderhalve-meter-kerk

Vanaf volgende week kunnen we weer naar de kerk! Het landelijk dienstencentrum van de Protestantse Kerk in Nederland heeft een protocol opgesteld voor kerkdiensten in corona tijd. Natuurlijk zullen wij ons zoveel mogelijk houden aan deze richtlijnen. Lees verder voor meer informatie.

schoonmaak

Grote schoonmaak kerk zaterdagmiddag 5 juni

Zoals ik vorige week in de nieuwsbrief heb geschreven is het tijd voor een “grote schoonmaak” van de kerk omdat het schoonmaakwerk tijdelijk stop was gezet. Naar aanleiding van dit bericht hebben al een aantal mensen zich aangemeld om mee te helpen. Heel erg fijn! Maar extra handjes zijn nog welkom.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Dominee: 073-6897306
 • Dominee:
  dominee@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.