Blog

WhatsApp Image 2020-11-19 at 19.22.31

vrijdag 4 december: Digitaal koffieuurtje

Frank de Jong wil graag met u het koffieuurtje digitaal organiseren. We missen allemaal het bijpraten, en elkaar zien. Nu hebt u vast wel eens gehoord van vergaderen via het beeldscherm van een computer of tablet.

Ik wil u voorstellen om elkaar op vrijdag 4 december 10.30 uur via het computer-programma ZOOM te ontmoeten.

20201115_1210211

Adventsschikking 2020: “Bloeien in Gods Licht”

Zoals gewoonlijk maken Hanneke Bosch en Heiltje van Beek elke advent prachtige Adventsschikkingen bij elke viering. Dit jaar zal niet iedereen naar de vieringen kunnen komen. Bovendien is het na de viering niet goed mogelijk om de schikkingen van dichtbij te bekijken. Daarom worden de Adventsschikkingen van dit jaar ook op de site geplaatst. Heiltje en Hanneke zullen bij elke schikking ingaan op de symboliek voor die zondag.

Hoe gaat het met… Marianne van der Lelie?

School dicht en thuiswerken, een nieuwe uitdaging om ervoor te zorgen dat iedereen zijn (school)werk doet onder één dak. Belangrijkste is dat we gezond zijn en nog kunnen en mogen werken, dus we zijn gezegende mensen.

Onze nieuwe dagelijkse routine:

 • de huiskamer is omgebouwd tot schoollokaal. Gelukkig helpen de juffen ons op afstand mee met schoolwerkjes en leerzame video’s;
 • tussen de middag lunchen we gezellig samen. Compleet met broodtrommels, net als op school;
 • tijdens digitale vergaderingen van ons werk lopen onze mannen geregeld door het beeld. Ze hebben inmiddels al menig collega gezien of zelfs gesproken. Als de mannen in bed liggen, maken we vaak ons werk af.

Corona zorgt ook voor een creatieve geest:

 • op vrije dagen bouwen we tenten in de huiskamer. Een grote tent in de slaapkamer waarin we met z’n allen een nachtje slapen;
 • springkussen in de tuin;
 • spelletjes aan de keukentafel;
 • zaterdagavond een digitale quiz met onze buren. Op afstand, maar toch met elkaar.

Inmiddels gaan Alexander en Bastiaan weer met veel plezier naar school en is ons eigen (werk)ritme ook weer terug.

Kortom, het gaat goed met ons. Uiteraard missen we de sociale contacten, de spontane uitjes en de knuffels van familie en vrienden, maar we koesteren de bijzondere momenten. Blijf gezond!

Marianne, Stephan, Alexander en Bastiaan

Hoe gaat het met… Marianne Olthof

Het is alweer november.. maanden na het begin van corona. Wat was dit een raar jaar. En het is ook nog niet voorbij lijkt het. Vanaf februari ben ik al thuis aan het werk, met af en toe een dag onderbreking als ik ‘dienst’ heb op het werk. Boeven blijven er altijd, en die mogen dan ook nog steeds gevangen worden gelukkig. Ik hoef dus niet bang te zijn voor mijn baan, en regelmatig ben ik daar dankbaar voor.

Maar ik mis het wel, de oude tijden. Waarin ik al mijn collega’s om me heen had en praatjes maakte bij de koffie. Waarin ik af en toe naar de kerk ging en dan blij was om iedereen weer te zien. Nu beweeg ik in een kleiner kringetje, met de kinderen, mijn vriend en zijn kinderen. En hou ik me bezig met vragen als: zijn wij 1 huishouden, mogen we samen op pad of niet, en ook: wat te doen met mijn ouders die 45 jaar getrouwd zijn? Laten we ze alleen of gaan we toch op bezoek, ondanks het verzoek zo min mogelijk reisbewegingen te maken. Dan toch maar dat laatste, hopend dat het goed gaat. Heeft iemand verkoudheidsklachten? Of is dit een losse hoest? 

We zijn gelukkig allemaal gezond, en kennen niet van dichtbij mensen die het covid virus te pakken hebben gekregen. Ook daar hebben we geluk mee. Ik merk ook dat in de afgelopen maanden veel mensen een soort extra zorg voor anderen laten zien. Lief voor elkaar proberen te zijn lijkt nu extra belangrijk. Toch hoop ik dat het snel weer voorbij gaat, en we volgend jaar weer vrij mogen bewegen, zoals ooit gewoon was.

Hoe gaat het met… familie Volkers?

Het gaat gelukkig goed met ons. Corona heeft zeker impact op ons leven. Familie en vrienden zien we een stuk minder, nu vaste jaarlijkse samenkomsten zoals verjaardagsfeestjes wegvallen. Werk en school gaan wel door, maar met de nodige aanpassingen. Ook is het niet altijd leuk voor Emma dat activiteiten op het laatste moment afgelast worden.

We proberen er het beste van te maken. We genieten van ons gezin. We genieten van Emma die in rap tempo leert lezen en schrijven in groep 3. We genieten van Wouter die zich goed ontwikkeld en niets liever wil dan rechtop zitten en de wereld verkennen. Wouter die niet beter weet dan dat Corona in ons leven is, hij is immers geboren tijdens de 1e golf.

De komende periode is ongewis. Wat mogen we wel, wat mogen we niet. Daarom proberen we ons te richten op wat wel kan en maken het thuis extra gezellig. De Sint zal wellicht wat guller zijn dit jaar. En we hoorden laatst dat dit jaar een tweede boompje in huis helemaal de trend is…

Schikking

Herdenkingsdienst

Er stond een bijzondere bloemschikking in de kerk afgelopen zondag. Eerder waren harten beschreven en versierd om onze overleden dierbaren te herdenken. Die harten kregen een plaats in de schikking.

keuze

De Keuze

Het nieuws van de laatste aanslag in Nice kwam pas vrij laat bij mij binnen. Er waren even wat andere zaken die mijn aandacht opeisten. Natuurlijk kwam het uiteindelijk hard binnen. Toch herken ik de reacties in de media vaak niet. Er wordt gesproken over een aanslag op onze maatschappij. Dat is een fundamentele keuze. Als er een brutale en gewelddadige roofoverval plaatsvindt, spreken we immers ook niet over een aanslag op onze maatschappij.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Dominee: 073-6897306
 • Dominee:
  dominee@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.