Blog

IMG_7445_sq

De kerk weer open

Dinsdagavond 25 januari was er weer een Corona persconferentie. Nederland versoepelt de coronamaatregelen. Voor ons betekent dat we weer naar de kerk kunnen en dat tot ’s avonds 10 uur het kerkgebouw ook weer gebruikt kan worden voor bijeenkomsten.

Wel gelden nog steeds strikte voorwaarden waar we ons aan houden.

picture

Van de Voorzitter

De tijd rond de jaarwisseling is een geschikt moment om te mijmeren.

Natuurlijk allereerst de goede wensen voor het nieuwe jaar. Laten we hopen dat het coronavirus dit jaar beheersbaar wordt en we elkaar weer vrij kunnen ontmoeten.

Vanwaar de mijmering zult u zich afvragen. Op 6 februari draag ik het stokje van voorzitterschap na 12 jaar over aan Aris Lourens. Wat gaat de tijd snel. 2010 Een fulltime predikant, veel vrijwilligers geen wolkje aan de lucht, dacht ik toen. Wat later bleek dat we het financieel voor wat de kerk betreft totaal niet op orde hadden. We overlegden veel en vaak, voerden financiële acties en met succes. Een nieuw beleidsplan opstellen en we gingen terug naar twee derde predikantsplaats. Bij het werven van een nieuwe predikant werden we financieel nog eens aan de tand gevoeld en samen met de diaconie kwam er een oplossing om alsnog Dirk-Jan binnen te halen. Zij het voor 60%. En dan de laatste twee jaar de Covid-19-pandemie. Wat een wissel trekt dat op ons kerk zijn en op ons persoonlijk.

Elk jaar hebben we een aansprekend thema; Op adem, Generaties, Golfslag van de tijd, Er zit muziek in de kerk, Wie viert die blijft, Over grenzen gesproken, Wie ben jij, Samen op weg, Toekomst Tegemoet, Schatgraven en Binnenste Buiten.

Allemaal thema’s door de tijd en omstandigheden bepaald, inspirerend en met mooie activiteiten. Zoals de musicals “Tot ziens op Patmos” en “Esther”, gespreksgroepen, kerkrestaurant, filmavonden, seniorenactiviteiten, jonge vaders- en moeders-groep, kerk op schoot, klieder kapel, kiemteam, koffie-uurtje en nog vele andere. Prachtig om te zien en mee te beleven. Wat een spirit 

Telkens weer kwamen we er samen uit. We kennen een enorme veerkracht. We blijven met elkaar in gesprek en er is de kracht van de vrijwilliger. Zonder deze is het niet mogelijk om gemeente te zijn. Ik denk dan ook aan de kosters, de lectoren, de streaming, de website, de cantorij, de organisten, de poetsers van de kerk, het uitvaart collectief, redactie, bezorgers en lopers, de bloemschikkers, de koffiezetters en al die anderen. Heel veel dank voor jullie inzet.

En last but not least Dirk-Jan, zijn initiatieven, verfrissende aanpak en creativiteit. Onze voorganger. De stimulator achter het nieuwe beleidsplan.  “Kerk voor mensen van nu!”;

Van uit een open, uitnodigende houding komen tot verdieping, bezinning en bijdragen aan een leefbare wereld.

Een gemeente van eenheid in verscheidenheid. Laten we met inzet van en voor ons allen dromen en voorwaarts gaan. 

Voor Aris veel blijmoedigheid en inspiratie in je nieuwe rol toegewenst.

Voor jullie allen heel heel veel dank.

Simon Middelkamp

birds-2672101_1920

6 februari: Laat de liefde je dragen

In de kerkdiensten zingen we regelmatig liederen van Job de Bruijn. Binnenkort verschijnt er een bundel met nieuwe liederen van zijn hand. Op 6 februari om 11:30 uur worden een selectie van deze liederen gezongen in de ontmoetingskerk in Laren. Via youtube is deze uitvoering ook voor geïnteresseerden te volgen.

amnestylogo

Brieven voor Amnesty

De schrijfgroep Amnesty International Berlicum biedt drie voorbeeldbrieven aan, zodat u weer mee kunt doen met de schrijfacties voor de vrijlating van mensen die vanwege hun politieke of religieuze overtuiging gevangen zitten. In de dienst van 23 januari was er aandacht voor degenen, voor wie we deze keer brieven versturen.

afbeeldingen FB_Insta

Geef vandaag voor de kerk van morgen

Actie Kerkbalans gaat zaterdag 15 januari van start. Door het hele land vragen plaatselijke parochies en gemeenten hun leden om een financiële bijdrage over te maken. Komende week wordt ook bij u de brief bezorgd. Doet u dit jaar (ook weer) mee?

kerk consistorie

Plaatselijke regeling PG SOW Berlicum-Rosmalen

Onze huidige plaatselijke regeling dateert alweer van ruim 15 jaar geleden. Inmiddels is de kerkorde grondig vernieuwd en wordt het tijd dat wij onze plaatselijke regeling daarop aan passen.

Als u op lees verder klikt kunt u de ontwerp-regeling inzien. Graag horen we uw reactie, dit kan tot 5 januari 2022.

redactie

Webredactie zoekt versterking

Ben jij ook zo trots op onze website en onze digitale nieuwsbrief? Vind je het leuk om daaraan bij te dragen? Schrijf of herschrijf je graag stukjes tekst? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zoeken vanaf januari 2022 een team van 4 tot 6 mensen die samen verantwoordelijk zijn voor de inhoud en de techniek van de website. Per week ben je hier ongeveer 2 uur mee bezig.

kerststal

Kerststallenroute

Onze kerk doet ook dit jaar weer mee met de kerststallenroute.

In de flyer staat de informatie over de verschillende kerststallenroutes.

Onze kerk is opgenomen in route 1.

amnestylogo

Brieven voor gevangenen – Goed nieuws

In januari 2019 schreven we brieven voor de vrijlating van de mensenrechtenverdediger, Germain Rukuki, uit Burundi. Germain was veroordeeld tot 32 jaar celstraf voor zijn inzet om marteling in Burundi tegen te gaan. In de zomer van 2021 kwam het nieuws, dat hij na vier jaar is vrijgelaten.

hevo

Kerstviering HEVO

De commissie zingeving van HEVO heeft ook dit jaar gezorgd voor een alternatieve viering, door middel van een videoregistratie.

Hierdoor kan de boodschap van Kerstmis toch overgebracht worden. In liederen, gedichten en bemoedigende woorden van diaken, Jan Renders en dominee, Dirk-Jan Bierenbroodspot.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Dominee: 073-6897306
 • Dominee:
  dominee@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.