Collectebonnen, hoe werkt het?

Wie heeft er tegenwoordig nog kleingeld in de portemonnee? Om aan de zondagse collectes te kunnen geven is dat vaak een probleem. Door collectebonnen te gebruiken wordt dit een stuk eenvoudiger.

Daarnaast zijn collectebonnen een slimme manier om giften aftrekbaar te maken van de inkomstenbelasting. Zo wordt een gift nog leuker om te geven!

Elk vel heeft 20 gemakkelijk af te scheuren collectebonnetjes. Bovenaan het vel bevindt zich een kwitantie met de gegevens van de gemeente, de totaalwaarde van de 20 bonnetjes en datum en wijze van betaling.

Hoe kom ik aan collectebonnen?

U kunt de collectebonnen bestellen door € 20 over te maken op IBAN: NL 74 RABO 0373 7163 46 t.n.v. Collectebonnen administratie College van Kerkrentmeesters Gemeente Berlicum-Rosmalen. U ontvangt dan 20 bonnen à € 1,-. U kunt natuurlijk ook meerdere vellen tegelijkertijd bestellen door een veelvoud van € 20 over te maken. Vermeld a.u.b. in de omschrijving uw naam en adres. De collectebonnen worden vervolgens in de kerk op zondag aan u gegeven.

Heeft u vragen over de collectebonnen dan kunt u een mail sturen aan kerkrentmeesters@pgberlicumrosmalen.nl of na de kerkdienst één van de kerkenraadsleden aanspreken.

Wat gebeurt er achter de schermen?

Als u collectebonnen koopt dan komt het geld op een speciale bankrekening van de kerk te staan. Wanneer er collectebonnen voor een bepaalde collecte gegeven worden dan wordt het geld pas van die bankrekening afgehaald en bestemd voor dat collectedoel. Collectebonnen zijn dus echt wat waard. Zolang ze niet ingeleverd zijn blijft het geld op de collectebonnenrekening staan.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Scriba:
  scriba@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.