Ik ben hier nieuw

Wat leuk dat je ons gevonden hebt! Je bent welkom hier op onze site, maar ook bij onze activiteiten, vieringen of voor een kennismakingsgesprek. Om je snel thuis te laten voelen leggen we graag uit wie we zijn, hoe de vieringen eruit zien en wat we verder doen.

Wie zijn we?

We zijn een Protestantse Gemeente in Brabant onder de rook van Den Bosch. De meeste van onze kerkleden zijn niet in deze omgeving geboren, maar zijn hier komen wonen voor werk. Dat betekent ook dat iedereen een verschillende achtergrond heeft. Er is dus veel ruimte voor verschillen in geloofsbeleving. We respecteren elkaar en vormen zo een pluriform gezelschap. We vatten dat ook nog wel eens samen als ‘Samen op Weg’.

Hoe zien de vieringen eruit?

De kerkdienst heet ook wel een viering. Er is ruimte voor humor en het hoeft niet alleen maar zwaar te zijn. Het is het moment van de week om ons geloof te beleven en het leven te vieren.

Onze eigen dominee is er lang niet elke zondag. We hebben dus veel gastvoorgangers en daar zijn we blij mee. Zo is er meteen veel variatie in onze vieringen. Wat in elk geval elke zondag gebeurt, is dat we samen bidden en zingen. Verder wordt er voorgelezen uit de Bijbel en is er een preek die de voorganger houdt. Ook is het handig om te weten dat er elke week drie collecten zijn. Bij de mededelingen hoor je waar de collectes voor bestemd zijn.

Elke zondag is er een liturgieboekje. Deze krijg je bij de ingang. Daarin staat de volgorde van de dienst en de belangrijkste informatie voor de kerkgangers. Je vindt hier een voorbeeld van een dienst die onze eigen predikant heeft geleid. De meeste liederen die we zingen staan in het Liedboek. Als je een liedboek hebt, kun je deze meenemen. Voor gasten hebben we ook een klein aantal te leen.

Een paar keer per jaar vieren we de Maaltijd van de Heer. We delen dan brood en wijn met elkaar. Bij ons is iedereen die zich hiertoe uitgenodigd voelt, welkom. Voor mensen die geen wijn willen of mogen, is er ook druivensap beschikbaar.

Veel mensen vinden het fijn om te weten hoe de gemiddelde kerkganger zich kleedt. Er is geen dresscode, maar als je niet op wilt vallen: trek iets aan wat je naar een bedrijfsborrel of etentje in een brasserie aan zou trekken. Boven alles geldt: je bent welkom zoals je bent.

Wat we verder doen

In de agenda staan al onze activiteiten. Je hoeft je niet aan te melden, tenzij dat erbij staat. We proberen een divers aanbod te presenteren. Sluit je aan bij wat je leuk lijkt. Neem ook gerust contact op met de mensen die verantwoordelijk zijn voor de diverse groepen of activiteiten. Zij kunnen je informeren over de opzet en de doelgroep. En natuurlijk mag iedereen zich geheel vrijblijvend aanmelden voor onze nieuwsbrief. Klik hier om dat te regelen.

Kijk vooral rond op deze site om te zien wat er allemaal gebeurt.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Scriba:
  scriba@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.