Doop, Rouw & Trouw

Dopen

Als u een kind wilt laten dopen kunt u contact opnemen, dan wordt in onderling overleg een datum afgesproken. Er zijn vaste doopdata. Voorafgaand aan de doopdienst is er een doopgesprek. Hierbij gaat het om de betekenis van de doop, de plaats van de doop in het leven van de gemeente, gevolgen voor de (geloofs)opvoeding e.a. Als er meer doopaanvragen zijn wordt de doop zo mogelijk gecombineerd, wat een doopdienst een extra feestelijk tintje geeft. Ook het doopgesprek wordt dan gezamenlijk gedaan, zodat alles goed op elkaar kan worden afgestemd.

Trouwen

Als je wilt trouwen en jullie huwelijk kerkelijk wilt laten bevestigen, kun je contact opnemen. Voor het bespreken van de kerk kun je terecht bij sowreserveren@gmail.com.

Er kunnen aan deze kerkelijke huwelijksbevestiging en aan het gebruik van het kerkgebouw kosten verbonden zijn.

Voor een kerkelijke huwelijksbevestiging wordt er vanuit gegaan dat van het bruidspaar minstens een van beiden lid is van onze gemeente. In alle andere gevallen werken we graag mee. Hoe dat in zijn werk gaat leggen we in een gesprek uit.

Als je wilt, kan in onze kerk ook het burgerlijk huwelijk gesloten worden.

Rouwdienst

Als u bij het overlijden van een dierbare een rouwdienst wenst onder verantwoordelijkheid van onze kerkenraad dan kunt u contact opnemen met het uitvaartcollectief op: sowbegraafplaats@gmail.com of telefoon 06 - 39186589. Zij stellen de dominee op de hoogte als dat nog niet is gebeurd en regelen de praktische zaken rondom de herdenkingsdienst. Ook voor informatie over de begraafplaats bij de kerk, kan contact met het uitvaartcollectief worden opgenomen.

Er kunnen aan het leiden van een rouwdienst en aan het gebruik van het kerkgebouw kosten verbonden zijn. Klik op onderstaande knop voor een overzicht.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Scriba:
  scriba@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.