Jaarthema: Binnenstebuiten

We gaan voor het tweede seizoen aan de slag met het thema binnenstebuiten. Veel van de geplande activiteiten konden vorig seizoen namelijk niet doorgaan vanwege de geldende coronamaatregelen. Opnieuw zijn we hoopvol dat we elkaar vaker kunnen en mogen ontmoeten. De eerste activiteiten staan in de agenda. We presenteren de verschillende activiteiten dan ook graag!

Leerhuis "Binnenstebuiten"

In het leerhuis gaan we met elkaar in gesprek. Dit doen we aan de hand van een vooraf te lezen tekst, te beluisteren lied of te bekijken videofragment. Het voorbereidende materiaal heeft een link met spiritualiteit, levensbeschouwing of theologie. De gespreksleiding is in handen van ds. Dirk-Jan Bierenbroodspot. We delen met elkaar wat ons individueel aanspreekt of juist niet. Het gaat niet om tot een algemeen geldende leerstelling te komen, maar om te leren van verschillende visies en invalshoeken. We keren het te bestuderen materiaal en vooral ook onszelf binnenstebuiten. Meer informatie over elke afzonderlijke bijeenkomst is te lezen in het agenda-item.

Geen evenementen gevonden!

Oecumenische leeskring

In de oecumenische leeskring lezen we een heel seizoen lang één of twee boeken. Over het gelezen gedeelte gaan we met elkaar in gesprek. De gelezen hoofdstukken staan centraal voor de bespreking waarin onze leeservaring met elkaar delen. Wat sprak je aan en wat minder? Ook is er ruimte voor een verdiepend gesprek. Hoe kijk je zelf aan tegen de materie? En uiteraard is er ruimte voor vragen aan elkaar. Dit seizoen starten we met het lezen van het boek van Yvonne Zonderop: Ongelofelijk. De keuze voor dit boek is gemaakt vanwege de ondertitel: Over de verrassende comeback van religie. Dat maakt nieuwsgierig, stemt hoopvol en geeft een ander perspectief dan we gewend zijn. Meer informatie over elke afzonderlijke bijeenkomst is te lezen in het agenda-item.

Geen evenementen gevonden!

Kliederkapel

Wat is kliederkapel? De Kliederkapel is een plaats voor kinderen en hun ouders, opa’s en oma’s. Je mag er jezelf zijn. Ook ontmoet je er anderen om vrienden te maken. Je kunt er spelen, je hoort er Bijbelverhalen en je doet er andere leuke dingen.
Je hoeft niet te geloven om naar de Kliederkapel te komen. Je mag er ontdekken welke Bijbelverhalen er allemaal zijn en je mag er spelenderwijs uitvinden wat ze jou te zeggen hebben.

Geen evenementen gevonden!

Kiemteam

Voor alle tieners is er het Kiemteam. Elke maand op vrijdagavond of zaterdagmiddag doen we leuke dingen. Zo bouwen we aan een jeugdgroep met jongeren die elkaar goed kennen en op een leuke manier vertrouwd zijn met de kerk.
We komen samen in onze eigen ruimte in de Kiem en kijken daar films, vieren sinterklaas, spelen weerwolven van Wakkerdam, bakken taarten, maken valentijnskaarten en ontsnappen uit escaperooms. Maar we gaan er ook op uit, bijvoorbeeld wandelen naar het pannenkoekenhuis, op bezoek bij de heilig land stichting en de kerststal van de st. Jan.
Als jij een leuk idee hebt om nog te gaan doen, kun je dat inbrengen. Wil je meedoen? Hieronder zie je alle data van Kiemteam.

Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Gesprekskring Jonge Moeders

De gespreksgroep met (jonge) moeders is weer gestart. We komen ongeveer om de 2 maanden een vrijdagavond bij elkaar in De Kiem. We variëren met een inhoudelijk onderwerp dat te maken heeft met geloofsopvoeding van kinderen, onze eigen geloofsvragen en gezelligheid en ontmoeting. Het inhoudelijke thema wordt door twee leden voorbereid. Als je wilt aansluiten, of meer informatie wilt, kun je contact opnemen met Mathilde van Beek (mathildevbeek@gmail.com). Hieronder ze je de komende data van de gespreksgroep.

Geen evenementen gevonden!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Dominee: 073-6897306
 • Dominee:
  dominee@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.