Van de Voorzitter

De tijd rond de jaarwisseling is een geschikt moment om te mijmeren.

Natuurlijk allereerst de goede wensen voor het nieuwe jaar. Laten we hopen dat het coronavirus dit jaar beheersbaar wordt en we elkaar weer vrij kunnen ontmoeten.

Vanwaar de mijmering zult u zich afvragen. Op 6 februari draag ik het stokje van voorzitterschap na 12 jaar over aan Aris Lourens. Wat gaat de tijd snel. 2010 Een fulltime predikant, veel vrijwilligers geen wolkje aan de lucht, dacht ik toen. Wat later bleek dat we het financieel voor wat de kerk betreft totaal niet op orde hadden. We overlegden veel en vaak, voerden financiële acties en met succes. Een nieuw beleidsplan opstellen en we gingen terug naar twee derde predikantsplaats. Bij het werven van een nieuwe predikant werden we financieel nog eens aan de tand gevoeld en samen met de diaconie kwam er een oplossing om alsnog Dirk-Jan binnen te halen. Zij het voor 60%. En dan de laatste twee jaar de Covid-19-pandemie. Wat een wissel trekt dat op ons kerk zijn en op ons persoonlijk.

Elk jaar hebben we een aansprekend thema; Op adem, Generaties, Golfslag van de tijd, Er zit muziek in de kerk, Wie viert die blijft, Over grenzen gesproken, Wie ben jij, Samen op weg, Toekomst Tegemoet, Schatgraven en Binnenste Buiten.

Allemaal thema’s door de tijd en omstandigheden bepaald, inspirerend en met mooie activiteiten. Zoals de musicals “Tot ziens op Patmos” en “Esther”, gespreksgroepen, kerkrestaurant, filmavonden, seniorenactiviteiten, jonge vaders- en moeders-groep, kerk op schoot, klieder kapel, kiemteam, koffie-uurtje en nog vele andere. Prachtig om te zien en mee te beleven. Wat een spirit 

Telkens weer kwamen we er samen uit. We kennen een enorme veerkracht. We blijven met elkaar in gesprek en er is de kracht van de vrijwilliger. Zonder deze is het niet mogelijk om gemeente te zijn. Ik denk dan ook aan de kosters, de lectoren, de streaming, de website, de cantorij, de organisten, de poetsers van de kerk, het uitvaart collectief, redactie, bezorgers en lopers, de bloemschikkers, de koffiezetters en al die anderen. Heel veel dank voor jullie inzet.

En last but not least Dirk-Jan, zijn initiatieven, verfrissende aanpak en creativiteit. Onze voorganger. De stimulator achter het nieuwe beleidsplan.  “Kerk voor mensen van nu!”;

Van uit een open, uitnodigende houding komen tot verdieping, bezinning en bijdragen aan een leefbare wereld.

Een gemeente van eenheid in verscheidenheid. Laten we met inzet van en voor ons allen dromen en voorwaarts gaan. 

Voor Aris veel blijmoedigheid en inspiratie in je nieuwe rol toegewenst.

Voor jullie allen heel heel veel dank.

Simon Middelkamp

Plaats een reactie onder dit bericht.Als je een reactie op dit bericht verstuurt, wordt dat op deze pagina geplaatst. We plaatsen je naam en eventueel een link naar de website die je opgeeft. Je e-mailadres is nooit openbaar zichtbaar.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Dominee: 073-6897306
 • Dominee:
  dominee@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.