Statenbijbel is gerestaureerd!

In de Nieuwsbrief van donderdag 22 april jl heb ik vermeld dat onze Statenbijbel ter restauratie is weggebracht naar Boekbinderij Kok te Maartensdijk (U). Het heeft iets langer geduurd dan ik toen had ingeschat, maar vandaag, 21 oktober 2021, had ik een afspraak in Maartensdijk om onze gerestaureerde Statenbijbel op te halen. Zoals u op bijgaande foto’s kunt zien, ziet de Bijbel er weer perfect uit dankzij een vakkundig uitgevoerde restauratie: rug gerestaureerd, bladzijden aangevezeld en opnieuw ingebonden.

De Statenbijbel kan nu in goede staat bewaard worden voor de toekomst, al zal er niet meer uit gelezen gaan worden. Zoals u wellicht al hebt gezien is er in de kerkzaal een vitrine geplaatst waarin de Statenbijbel achter glas zichtbaar zal zijn. Naast de Statenbijbel is ook een Bijbel uit 1913, afkomstig uit de afgebroken kerk in Rosmalen-Hintham, te zien.
Zo wordt en blijft de geschiedenis van onze gemeente zichtbaar in kleine monumentale stukken.

Naast een toegezegde subsidie van het Prins Bernard Cultuurfonds en bijdragen vanuit de gemeente bij de Eindejaarscollecte van 2020 is er dit jaar ook € 500 subsidie ontvangen van de Meindersma Sybenga Stichting uit Vrouwenparochie (Fr). Met de genoemde subsidies en de bijdragen uit de gemeente zijn de kosten van de restauratie en de aankoop van de vitrine geheel gedekt. 

Ton den Besten

Voor de foto’s van vóór de restauratie: Klik hier.

Plaats een reactie onder dit bericht.Als je een reactie op dit bericht verstuurt, wordt dat op deze pagina geplaatst. We plaatsen je naam en eventueel een link naar de website die je opgeeft. Je e-mailadres is nooit openbaar zichtbaar.

Roel Roel Dekens

1 maand geleden

Ton, goed gedaan ziet er geweldig uit voor een bijbel van bijna 400 jaar oud.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Dominee: 073-6897306
 • Dominee:
  dominee@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.