Sirkelslag Home

Het idee

Toen ds. Dirk-Jan bij JOP werkte (de voorloper van Jong Protestant) heeft hij vaak meegewerkt aan het ontwikkelen van opdrachten voor Sirkelslag. Een heel gaaf interactief spel dat altijd door Jong Protestant wordt georganiseerd.

Voor onze eigen Kiemteam zochten we naar iets leuks om te doen nu we elkaar al zo lang niet kunnen zien. Na een avondje Zoomen met Janneke (Jeugdouderling en de grote kartrekker van Kiemteam) was Sirkelslag Home geboren!

Vrijdagavond 24 april 2020 om 19:30 was op deze pagina de live-stream met alle opdrachten. Onderaan deze pagina vind je een download om Sirkelslag Home op een eigen moment te spelen.

Dit materiaal blijft (gratis) beschikbaar zolang de crisis duurt. Wel vragen we je om een vrijwillige donatie voor onze kerk als je ons materiaal gebruikt.

Hoe speel je Sirkelslag Home?

Je hoeft je niet aan te melden, maar er zijn een paar dingen die je zelf moet regelen om met je jongeren Sirkelslag Home te spelen. We sommen het hier onder even voor je op.

Appgroepen

We verdelen de jongeren in appgroepen op Whatsapp. Deze appgroepen strijden tegen elkaar om Sirkelslag te winnen. Ze kunnen in deze groepen overleggen, tips uitwisselen en samenewerken. Een paar dingen waar we rekening mee houden:

 • We zetten broers en zussen niet bij elkaar in een groep. Een klein beetje competitie binnenshuis dus 😉
 • We zorgen voor een mix van leeftijden. Op die manier is elke groep gelijk verdeeld.
 • Elke whatsapp-groep met deelnemers wordt beheerd door een jury-lid. In ons geval hebben we drie groepen die door Kor, Dirk-Jan en Janneke worden beheerd. Zij kunnen eventueel de opdracht van de video verder toelichten.
 • Mocht een van de deelnemers geen telefoon hebben dan geef je hem/haar de volgende tip: Ga naar je vader/moeder/(andere titel) en zeg: "pap, mam, etc, het wordt hoog tijd dat je je schermtijd een beetje beperkt. Lever die telefoon maar even in en ga een boek lezen. Dat is veel beter voor je."

Sirkelslag Home-pakketten

Voor elke deelnemer maken we een pakket met de benodigdheden om Sirkelslag te spelen. In dit pakket zit het volgende:

 • Een brief met algemene instructies zoals de spullen die van te voren klaargezet kunnen worden (laptop, tablet of tv voor de stream, een bijbel, dat soort zaken) en met klem de opdracht: Zorg dat je op tijd klaar zit.
 • Een rol wc-papier.
 • Een envelop voor opdracht 2 met daarin de vragen die beantwoord moeten worden + een uitdraai van het krantenartikel waar naar verwezen wordt.
 • Een envelop voor opdracht 3 met de benodigdheden om de opdracht uit te voeren.
 • Een envelop voor opdracht 4 met de punten waar de opdracht aan moet voldoen.
 • Tip: Vul het pakket gerust aan met leuke (of lekkere) dingen voor de jongeren!

Scoreformulieren

We hebben een dynamisch scoreformulier gemaakt in excel. Hierin kun je eenvoudig de puntentelling per groep bijhouden.

Er komt geen landelijke winnaar uit de bus. Een van de appgroepen uit je jeugdclub wint Sirkelslag. Of spreek af met een gemeente in de buurt om tegen hen te strijden.

Doneren

We zetten ons met hart en ziel in voor onze jeugd. We maakten deze editie van Sirkelslag Home speciaal voor onze jeugdclub. Daar hebben we flink wat kosten voor gemaakt. Denk daarbij aan de camera, belichting en de software om video's te monteren. We doen dat belangeloos. Maar als je gebruikt maakt van ons pakket zouden we het heel gaaf vinden als je dat waardeert met een donatie aan onze kerk.

Doneren kan op 2 manieren. Maak een bedrag over naar NL 96 RABO 0373 7163 38 onder vermelding van Sirkelslag Home. Je kunt ook de tikkie-code gebruiken hieronder. Scan deze met je telefoon en maak gelijk een bedrag over. Met een donatie van 5 à 10 euro zijn wij al heel erg blij! Dankjewel!

Download het pakket

Met de knop hieronder kun je het hele pakket downloaden. Print per jongere die meedoet een pakket uit en zet duidelijk op de envelop om welke opdracht het gaat én dat ze het pas open mogen maken als de opdracht begint.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Dominee: 073-6897306
 • Dominee:
  dominee@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.