Schikking bij de zesde zondag in de veertigdagentijd

In de Veertigdagentijd brengen we de liturgische schikkingen in beeld. Elke keer staat er een ander werk van barmhartigheid centraal. Elke schikking wordt gefotografeerd om het ook thuis goed te kunnen zien. En natuurlijk geven we een toelichting op het geheel. Deze zondag: “De doden begraven”

“De doden begraven”

Wie Mattheüs leest komt dit werk van barmhartigheid niet tegen. Toch is het in de kerk al snel één van de werken geworden. Volgens sommigen om op zeven werken te komen. Volgens anderen omdat het begraven van de doden zeker net zo’n plicht is als iemand te eten geven. Ook na de dood draag je zorg voor iemand en bevestig je op die manier zijn bestaan. Dat doen we ook vandaag nog altijd. 

Respect hebben voor de overledenen, afscheid nemen van de doden, het leven gedenken.

In de glaasjes zijn paarse tulpen geplaatst. Paars is de liturgische kleur van deze 40-dagentijd, de kleur van reflectie en gedenken. De vorm van de tulp komt overeen met biddende handen en symboliseert zo het gebed. De takjes rozemarijn, het bitterzoete kruid, vormen de herinnering aan leven.

Plaats een reactie onder dit bericht.Als je een reactie op dit bericht verstuurt, wordt dat op deze pagina geplaatst. We plaatsen je naam en eventueel een link naar de website die je opgeeft. Je e-mailadres is nooit openbaar zichtbaar.

Janny Heuveling-Bronk

2 jaar geleden

Heel mooi in zijn eenvoud.

Nelly

2 jaar geleden

Heel hartelijk dank voor deze serie schikkingen. Ik vind ze indrukwekkend.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Dominee: 073-6897306
 • Dominee:
  dominee@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.