Schikking bij de vierde zondag veertigdagentijd

In de Veertigdagentijd brengen we de liturgische schikkingen in beeld. Elke keer staat er een ander werk van barmhartigheid centraal. Elke schikking wordt gefotografeerd om het ook thuis goed te kunnen zien. En natuurlijk geven we een toelichting op het geheel. Deze zondag: “De naakten kleden”

“De naakten kleden”

Wie vroeger zijn vijand echt wilde vernederen, nam hem mee zonder kleren. Veel dieper kon je als mens niet zinken. Naakt zijn betekent niet alleen dat je geen kleren om je lichaam hebt, maar ook dat er geen plek voor je is in de gemeenschap. Je bent weerloos, in alle opzichten. Door de bijbel heen vind je de oproep om kleding te delen. Sint-Maarten trok zich de oproep aan en deelde zijn mantel met een bedelaar.

Kleding biedt ons bescherming tegen hitte, tegen kou en tegen de blikken van andere mensen. Het biedt ons warmte en waardigheid. Ook vertellen we met onze kleding graag iets over wie we zijn en hoe we ons voelen. We kleden ons mooi, netjes, feestelijk, creatief, zakelijk. Laten we dit iedereen gunnen en ruimhartig delen van wat we hebben. Laten we ons bovendien bewust zijn van waar onze kleding vandaan komt en ons niet bekleden met onrecht.

De stammetjes in de schikking worden bekleed met garen.  In de glaasjes staat katoenpluis.

Plaats een reactie onder dit bericht.Als je een reactie op dit bericht verstuurt, wordt dat op deze pagina geplaatst. We plaatsen je naam en eventueel een link naar de website die je opgeeft. Je e-mailadres is nooit openbaar zichtbaar.

Rietje de V.-D.

2 jaar geleden

Wat beelden jullie je gedachten prachtig uit. Heel verrijkend.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Dominee: 073-6897306
 • Dominee:
  dominee@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.