Schikking bij de tweede zondag in de veertigdagentijd


Net als in de Adventstijd willen we ook nu in de komende veertigdagentijd de liturgische schikkingen in beeld brengen en toelichten. Elke zondag van de veertigdagentijd staat er een ander werk van barmhartigheid centraal.

“De dorstigen laven”

Water lijkt zo gewoon. Het is overal. We bestaan zelf voor meer dan de helft uit water. Maar juist dit hele gewone is essentieel. Zou het ontbreken, dan zouden we letterlijk verschrompelen. 

Na een paar droge zomers lijkt ook ons besef gegroeid dat water niet altijd zomaar aanwezig is. Voor miljoenen mensen is een nog groter gebrek aan goed drinkwater dagelijkse realiteit. Een mens zonder drinken wordt dorstig. Barmhartig ben je als je er dan bent om diegene van water te voorzien. In de bijbel is dorst vaak ook dorst naar God. Bijna poëtisch lopen de beelden door elkaar. 

Een ander te drinken geven, letterlijk ‘water’ of van het ‘levende water’.

De glaasjes zijn deze week gevuld met water en blauwe bloemen. Het blauw verwijst naar het spirituele, de verbinding tussen hemel en aarde.

Plaats een reactie onder dit bericht.Als je een reactie op dit bericht verstuurt, wordt dat op deze pagina geplaatst. We plaatsen je naam en eventueel een link naar de website die je opgeeft. Je e-mailadres is nooit openbaar zichtbaar.

Kunnie Nijenhuis

2 jaar geleden

Dank voor het vergrote beeld van de liturgische schikking met de uitlleg van de spiriituele verbinding. Ook op de liturgische tafel was het zo goed om tijdens de viering naar te kijken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Dominee: 073-6897306
 • Dominee:
  dominee@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.