Schikking bij de derde zondag in de veertigdagentijd


In de Veertigdagentijd brengen we de liturgische schikkingen in beeld. Elke keer staat er een ander werk van barmhartigheid centraal. Elke schikking wordt gefotografeerd om het ook thuis goed te kunnen zien. En natuurlijk geven we een toelichting op het geheel.

“De vreemdeling onderdak bieden”

Er is moed voor nodig om een vreemde echt welkom te heten. In de eerste plaats omdat je iemand niet kent en in de tweede plaats omdat iemand jou niet kent. Jij bent namelijk net zo goed een vreemdeling voor de ander. De eerste stap is dus om elkaar te leren kennen. Dat kan pas als je iemand echt durft te zien. Een mens net als jij, met mooie en minder mooie kanten. En als je de ander toestaat jou echt te zien. Een mens net als hij, met mooie en minder mooie kanten. 

Onderdak geven is ook het zorgen voor veiligheid en een thuis.

In de opening van het hart liggen vogelnestjes, symbool van warme, veilige thuisplaatsen. In de glaasjes staat groot blad, een dak, beschermend tegen regen en wind. De vorm van het open hart wordt geaccentueerd door een pad van grind. Harde koude stenen die de vreemdeling op zijn weg tegenkomt.

Plaats een reactie onder dit bericht.Als je een reactie op dit bericht verstuurt, wordt dat op deze pagina geplaatst. We plaatsen je naam en eventueel een link naar de website die je opgeeft. Je e-mailadres is nooit openbaar zichtbaar.

Janny Heuveling-Bronk

3 jaar geleden

mooie metafoor

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Scriba:
  scriba@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.