Richtlijnen voor anderhalve-meter-kerk

Het landelijk dienstencentrum van de Protestantse Kerk in Nederland heeft een protocol opgesteld voor kerkdiensten in corona tijd. Natuurlijk zullen wij ons zoveel mogelijk houden aan deze richtlijnen. Klik op deze link om het hele protocol te lezen. 

Een paar zaken om rekening mee te houden

Ten eerste is het nodig dat iedereen zich vooraf aanmeldt voor de kerkdienst. Aanmelden kan tot vrijdagmiddag 17:00 uur. Het aantal kerkgangers kent beperkingen. Het vraagt heel wat om zoveel mogelijk mensen te kunnen ontvangen. Het betekent ook dat er misschien niet altijd plaats voor je is in de herberg. Graag vragen we dus begrip bij teleurstelling. 

Ten tweede zijn er bij binnenkomst een paar zaken van belang. Het ontsmetten van handen, is een eerste vereiste. Daarna gelden nog een paar belangrijke regels met betrekking tot looproutes en zitplaatsen. Alles is erop gericht om de anderhalve meter afstand te waarborgen. Dat is enorm wennen en vraagt in elk geval discipline van iedereen. 

Ten derde drinken we bij goed weer buiten koffie. Dat doen we via de manier van 'koffie-to-go'. Met de verruiming van de maatregelen mogen groepen van onbeperkte omvang zijn, maar houd wel rekening met de anderhalve meter. Ook de andere basisregels blijven natuurlijk van kracht. Graag tot ziens!

Denk mee

We willen kerk zijn voor mensen van nu. Mensen van nu begeven zich op totaal nieuw terrein. Dat is niet voor het eerst. Denk maar aan de exodus. We zijn op weg naar een nieuwe kerk. Daarin gelden nieuwe regels, andere omgangsvormen en beperkingen die we eerder niet konden vermoeden. En toch blijven we vasthouden aan het perspectief dat God met ons meetrekt door die woestijn. Laat je door zijn Geest inspireren. Waar zie je kansen en mogelijkheden om ruimte te maken voor geloof, hoop en liefde? Laat het weten en stuur je ideeën naar scriba@pgberlicumrosmalen.nl

Plaats een reactie onder dit bericht.Als je een reactie op dit bericht verstuurt, wordt dat op deze pagina geplaatst. We plaatsen je naam en eventueel een link naar de website die je opgeeft. Je e-mailadres is nooit openbaar zichtbaar.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Dominee: 073-6897306
 • Dominee:
  dominee@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.