Over onze roeping en waarom wij alleen online vieren

We hebben besloten om alleen digitaal te vieren tot het moment dat het weer verantwoord is om samen te komen. Zo handelen we in overeenstemming met de overheidsmaatregelen. Hoe jammer en spijtig dat ook is, we zien ons daartoe genoodzaakt nu Nederland de deuren sluit. Dit betekent dat alle zondagse vieringen uitsluitend via onze livestream te volgen zijn.

Roeping

Steeds wordt gezegd dat kerken een uitzonderingspositie hebben. In de grondwet is immers bepaald dat de overheid religieuze samenkomsten niet mag verbieden. Die vrijheid is een groot goed. Vrijheid neemt alleen veel verantwoordelijkheid met zich mee. Dat roept ook de vraag op hoe wij daarmee om zullen gaan.

Dat heeft alles te maken met onze roeping. Wij willen kerk zijn voor mensen van nu. De mensen van nu staat één ding te doen; het virus geen kans te geven. Daarmee is alleen niet alles gezegd. We willen namelijk wel kerk blijven. Sinds dit voorjaar hebben we kans gezien om dat op verschillende manieren te doen. We hebben contact met elkaar onderhouden en er zijn online vieringen mogelijk. 

Kerk-zijn

Kerk zijn voor mensen van nu, betekent ook dat we er samen de schouders onder moeten zetten. Wacht dus niet af wat er gaat gebeuren, maar denk na over hoe we invulling kunnen geven aan samen kerk-zijn. Deel wensen en behoeften, maar wees ook begripvol om keuzes die gemaakt worden. Steek de helpende hand uit, maar schakel ook hulp in als dat nodig is. Alleen samen kunnen we kerk zijn en vinden we een heilzaam perspectief.

Dat perspectief wordt ons juist door ons geloof gegeven. God laat steeds opnieuw zien dat Hij het lijden van de mens kent. Ons daarin nabij wil zijn en uit is op de bevrijding daarvan. We zijn met elkaar geroepen daaraan bij te dragen. 

Ondanks alles en dankzij alles zijn er steeds bakens van hoop. Laten we daar blijvend op koersen. We vertrouwen op het Licht dat daagt in het oosten.

Plaats een reactie onder dit bericht.Als je een reactie op dit bericht verstuurt, wordt dat op deze pagina geplaatst. We plaatsen je naam en eventueel een link naar de website die je opgeeft. Je e-mailadres is nooit openbaar zichtbaar.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Dominee: 073-6897306
 • Dominee:
  dominee@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.