Oproep voor de dienst van 8 november

Op 4 november is het dankdag voor gewas en arbeid. Op 16 oktober was het wereldvoedseldag. In de dienst van 8 november wil de liturgische werkgroep daar aandacht aan schenken. Naast het vieren willen we ook in actie komen.

In overleg met de diaconie zijn we van mening dat de inzameling van voedsel voor de voedselbank niet op de gebruikelijke manier kan vanwege het coronavirus. We hebben gekozen voor een andere oplossing. Op zaterdag 7 november kunt u tussen 11 en 12 uur  droge, houdbare kruidenierswaren inleveren buiten bij de kerk. Deze zullen in de daaropvolgende week bezorgd worden bij de voedselbank `s-Hertogenbosch.  Er is veel behoefte aan rijst, pasta`s en droge pastasauzen.
We hopen dat velen in actie willen komen.

Armoedefonds

Daarnaast kiest de diaconie voor de ondersteuning van een kleinschalige stichting: “Het Armoedefonds”. Dit fonds geeft ondersteuning aan voedselbanken, schuldhulpmaatje, leermiddelenfonds e.d. De diaconie heeft gekozen om het leermiddelenfonds te ondersteunen. Minder draagkrachtige ouders van scholieren kunnen op deze manier toch schoolboeken, een laptop, of wat er verder nodig is voor de opleiding aanschaffen. We hopen natuurlijk dat u een bijdrage wilt geven aan dit goede doel. Dat kan door uw gift over te maken op het rekeningnummer van de diaconie:

IBAN: NL75 RABO 0373  7400 93 o.v.v. dankdag.

Plaats een reactie onder dit bericht.Als je een reactie op dit bericht verstuurt, wordt dat op deze pagina geplaatst. We plaatsen je naam en eventueel een link naar de website die je opgeeft. Je e-mailadres is nooit openbaar zichtbaar.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Dominee: 073-6897306
 • Dominee:
  dominee@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.