Oproep tot gebed

Beste allen, leden van het Vredesplatform, de Vredesambassade,

Graag, vanuit mijn onrustige en getroffen ziel wil ik een oproep doen tot gebed, met name rond de 27ste januari, als wereldwijd de bevrijding van Auschwitz wordt herdacht en de dag erna de internationale herdenking van de Holocaust is.

Laat ieder persoonlijk en in zijn/haar samenkomsten bidden of in een vorm daarvan vragen, bidden met de nabestaanden van zowel de aanval van Hamas op 7 oktober als de aanvallen van Israël direct daarna, met alle vernietiging van dien van mensenlevens, steden en toekomst. Laat ieder bidden in zijn/haar eigen taal en volgens eigen ritueel in eigen huis en achterban. Laat aan elkaar weten of en hoe dit gedaan is en gedaan wordt. In het vrijdaggebed, in het sjabbathgebed, in de voorbeden, in de aanbiddingen, in de meditaties, op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 januari. De christen bidt: Heer, ontferm U! Christus, ontferm U! Heer, ontferm U! Laat vrede heersen in uw harten, in uw huizen, in uw straten en op uw pleinen, op uw werk en onderweg.

Ik wil alle drie de dagen kort op het Anne Frankplein zijn, in stilte en gebed om 12.00u. Wie mij daar vergezellen wil, is welkom.

Met vredegroet,

ds. P.J. van Helden.

Vredesambassadeur ’s-Hertogenbosch

Plaats een reactie onder dit bericht.Als je een reactie op dit bericht verstuurt, wordt dat op deze pagina geplaatst. We plaatsen je naam en eventueel een link naar de website die je opgeeft. Je e-mailadres is nooit openbaar zichtbaar.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Scriba:
  scriba@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.