Oecumenische vesper Rosmalen op zaterdag 17 september 2022

De Mariaparochie, CRUX uit de Groote Wielen en onze protestantse gemeente houden samen een vesper bij de start van de Vredesweek 2022. De vredesbeweging anno 2022 verbindt jong en oud in een gezamenlijke missie voor een vreedzame wereld. 

Oecumene

We zijn heel blij met dit gezamenlijke initiatief. In de eerste plaats natuurlijk, omdat vrede een belangrijk maatschappelijk thema is. Ten tweede, omdat we deze samenwerking hebben gevonden. De oecumene is hierin belangrijk en dat wordt met deze vesperviering duidelijk zichtbaar. De viering is vormgegeven naar de traditie van de Franse broedergemeenschap Taizé. Deze gemeenschap kenmerkt zich door twee aspecten die we juist aan het begin van deze vredesweek willen omarmen. De gemeenschap van Taizé is namelijk gericht op het stichten van vrede en vertrouwen en is bovendien in alles oecumenisch georiënteerd. Zij is daarmee dus een lichtend voorbeeld voor ons. 

Oefenen van liederen

In de vesperviering worden liederen uit Taizé gezongen. Kenmerkend voor deze liederen is dat ze eenvoudig zijn en meerdere keren worden gezongen. Op die manier is vrijwel iedereen in staat om mee te zingen. Het meerstemmig zingen zoals in Taizé gebeurt, vraagt alleen om iets meer oefening. Om deze reden is er vanaf 18:15 tot 18:45 uur de gelegenheid om de liederen uit de viering met elkaar te oefenen. Van harte welkom dus!

Praktische informatie

Wanneer: zaterdag 17 september

Aanvang liederen oefenen: 18:00 uur

Aanvang viering: 19.00 uur

Plaats: Lambertuskerk, Torenstraat 1 Rosmalen

Plaats een reactie onder dit bericht.Als je een reactie op dit bericht verstuurt, wordt dat op deze pagina geplaatst. We plaatsen je naam en eventueel een link naar de website die je opgeeft. Je e-mailadres is nooit openbaar zichtbaar.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Dominee: 073-6897306
 • Dominee:
  dominee@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.