Nieuws van de Parochie H. Maria Rosmalen

Atheïsme - uitdaging of bedreiging?

Leven zonder God? Theïsme en atheïsme: een filosofische discussie.

Drie avonden verzorgd door diaken René de Weerd.

Kerken lopen leeg. Kerkgebouwen worden afgebroken of krijgen een andere bestemming. Zo verdwijnt God beetje bij beetje uit ons midden. De secularisatie lijkt een niet te stoppen rollercoaster.

Onderzoeken wijzen uit dat een zeer groot deel van de Nederlanders zich atheïst noemt. Zij geloven niet meer in het bestaan van God, en in het verlengde daarvan niet meer in een leven na de dood. Belangrijke momenten in het leven krijgen nog wel een vorm van rituele inkleding, maar die is niet meer gebaseerd op enige vorm van religiositeit.

Wat is atheïsme, en hoe verhoudt het zich tot het theïsme, dat stelt dat God wel bestaat? Tijdens deze bijeenkomsten willen we daar dieper op in gaan.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

1) Het begrip atheïsme

2) De geschiedenis van het atheïsme

3) De argumenten in de (filosofische) discussie tussen het atheïsme en het theïsme

4) Is er leven zonder God mogelijk?

5) Atheïsme: een uitdaging of een bedreiging?

De bijeenkomsten vinden plaats op 14 september, 28 september en 12 oktober van 19:30-21:30 uur in het Parochiecentrum in Rosmalen. Zij staan onder leiding van diaken René de Weerd, filosoof en theoloog. De kosten voor deelname bedraagt € 10,-. U kunt zich voor de bijeenkomsten aanmelden/inschrijven via secretariaat@parochiemaria.nl.

Plaats een reactie onder dit bericht.Als je een reactie op dit bericht verstuurt, wordt dat op deze pagina geplaatst. We plaatsen je naam en eventueel een link naar de website die je opgeeft. Je e-mailadres is nooit openbaar zichtbaar.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Scriba:
  scriba@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.