Moria in Brand

Afgelopen april zou ik naar het eiland Lesbos afreizen om daar vluchtelingenhulp te gaan bieden in het kamp Moria vanuit de stichting Because we Carry. Hiervoor kreeg ik, ook vanuit onze kerk, geweldige donaties. Heel erg vond ik het dat wel het geld, maar niet ik naar Lesbos ging ten gevolge van het corona-virus. Al sinds april tot nu was het kamp hermetisch gesloten en was humanitaire hulp nog maar sporadisch mogelijk.

En nu…. nu is het kamp volledig afgebrand. Kinderen zijn kwijt, families gesplitst en op hol geslagen. Duizenden mensen renden in de nacht van woensdag 9 september de velden in, de bergen op en naar de zee, tussen vuur en politie. Moria  is weg en 13.000 mensen hebben helemaal niets meer. Een afschuwelijke en uitzichtloze situatie, waar nog steeds geen gerichte humanitaire hulp vanuit Europa, vanuit Nederland, voor wordt ingezet.

Because We Carry

Het kleine team van de stichting Because We Carry, de stichting waar ik aan verbonden ben, is aanwezig op het eiland met vijf heel dappere Nederlandse vrouwen die doen wat ze kunnen in deze grote crisis in een crisis. Zelfs zij, altijd optimistisch, altijd handen uit de mouwen stekend, weten het even niet meer. Maar ondanks dat blijven zij daar om te doen wat ze kunnen. Eten, drinken en noodhulp voor met name vrouwen en kinderen wordt door hen uitgedeeld.

Ook ik wil ze heel graag, samen met de andere mensen die verbonden zijn aan deze stichting, helpen. Niet alleen om voor hen te bidden, maar ook door middel van donaties om de concrete hulp te kunnen bieden.

Doneer!

Om te helpen door middel van een donatie, kunt u de website bezoeken en vandaar uit geld overmaken. Dit geld gaat in zijn geheel naar de vluchtelingenhulp op Lesbos.

De website is: https://www.becausewecarry.org/doneren/

En zegt het voort, zegt het voort!

Karen Schram

Plaats een reactie onder dit bericht.Als je een reactie op dit bericht verstuurt, wordt dat op deze pagina geplaatst. We plaatsen je naam en eventueel een link naar de website die je opgeeft. Je e-mailadres is nooit openbaar zichtbaar.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Dominee: 073-6897306
 • Dominee:
  dominee@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.