Liedtekst over onze corona-ervaringen

Greet Strijker daagt ons allemaal uit om onze corona-ervaringen te verwerken in een lied. Iedereen mag meeschrijven aan het lied. Het is een creatieve manier om twee bizarre jaren een plaats te geven. Daarin was ruimte voor vreugde en verdriet. Het is goed om dat te bezingen. Daarvoor zijn ook zangers gezocht! Het lied zal klinken in de dienst van 31 oktober. Dat is ook de dienst waarin we stilstaan bij het gemis van onze dierbaren.

Herdenken

Net als voorgaande jaren noemen we de namen van onze gemeenteleden die het afgelopen jaar zijn overleden in dienst van 21 november. Op 31 oktober is er gelegenheid voor de herdenking van mensen die langer geleden zijn overleden en van buiten onze gemeenschap komen. Zeker in deze coronatijd is het goed om ruimte te geven aan een moment van herdenken en gedenken. Alleen al het feit dat we weer mogen zingen en dit lange tijd hebben moeten missen, is iets om bij stil te staan. De vorm van een lied is om die reden alleen al heilzaam.

De uitdaging – deel 1: schrijven

Het te schrijven lied betreft uw en onze coronaervaringen. Ze mogen geschreven worden op de songtekst ‘Halleluja van Leonard Cohen. Teksten mag u sturen naar Greet Strijker: greet.strijker@gmail.com. Doe dat voor zondag 24 oktober. De te schrijven tekst mag in het Nederlands zijn. Het origineel is in het Engels. Voor het schrijven wordt één couplet uit het origineel als voorbeeld gegeven. De uitleg over de notatie volgt daarna.

I’ve heard there was a se-cret chord
that Da-vid played and it pleased the Lord,
but you don’t real-ly care for mu-sic do you?
It goes like this, the fourth, the fifth
the mi-nor fall, the ma-jor lift
the baf-fled King com-po-sing
Halleluja (4x) Deze tekst blijft

Een streep onder de woorden geeft aan dat dit woord of de lettergreep lang klinkt.
De woorden die cursief en vet zijn geschreven klinken als één lettergreep.
Het lied is genoteerd zoals het in de compositie is getoonzet. Mogelijk dat het hier en daar wat anders in uw herinnering leeft.

De coupletten verschillen licht in lettergrepen. Mogelijk zal er een kleine aanpassing nodig zijn om het zingbaar te houden. Ingeleverde teksten worden tijdens de dienst van 31 oktober gezongen. Mochten er zoveel teksten binnenkomen dat het te veel is, dan kan er een selectie worden gemaakt. Gaat u de uitdaging aan?

De uitdaging – deel 2: zingen

Op zondag 31 oktober wordt het lied vierstemmig gezongen. Daarvoor zijn zangers gezocht! Zingt u mee? Dat kan op twee manieren. Ten eerste kan er thuis geoefend worden. U krijgt dan een oefenopname en partituur toegestuurd. Op 19 oktober en 26 oktober verwachten we u bij de repetitie van de cantorij. Ten tweede bent u iedere dinsdagavond vanaf 5 oktober welkom om mee te repeteren. De repetities zijn vanaf 19:30 uur in de Kiem. Zingt u mee? Aanmelden kan bij Greet Strijker: greet.strijker@gmail.com

Plaats een reactie onder dit bericht.Als je een reactie op dit bericht verstuurt, wordt dat op deze pagina geplaatst. We plaatsen je naam en eventueel een link naar de website die je opgeeft. Je e-mailadres is nooit openbaar zichtbaar.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Scriba:
  scriba@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.