Kerstconcert "geboorte van een danser" door muziektheater Carmina Ludens

Op zaterdag 17 december treedt het muziektheater Carmina Ludens uit Nijmegen in de Abdij van Berne op met een Kerstconcert. De titel ‘Geboorte van een danser’ verwijst naar kerst als we de geboorte vieren van de 'Lord of the dance':  het mystieke beeld van Christus die zijn leven danst als bruidegom voor zijn geliefde bruid : de mensheid.  

Carmina Ludens maakt spektakel in dit concert in een suggestieve en feestelijke aankleding. Met Bach, (boos)aardige maskers, Hooglied en dansliederen lijkt het een verzameling van uitersten. De rode draad is het verhaal van Liefde met een hoofdletter L. Die staat voor het eeuwige, universele verlangen naar eenwording.

Het geheel staat onder leiding van Hein Vrijdag en Lianne van der Burgt met begeleiding op harp door Ulrike von Meier.  

De uitvoering begint op zaterdag 17 december om 20.00 uur in de Abdijkerk in Heeswijk-Dinther. De toegangsprijs bedraagt normaliter € 15,- inclusief programmaboekje. Nu is entree gratis met hoop op een vrijwillige gift na afloop. Gelieve uw bijdrage contant mee te nemen!

Na het concert is er nog de mogelijkheid om na te praten bij een kopje koffie/thee in de Abdij.

Reserveren van plaatsen kan via een mail naar berne-anders@abdijvanberne.nl  (o.v.v. aantal personen). Verdere informatie over Carmina Ludens op de website www.carminaludens.nl

Geboorte van een Danser

Al vanaf de vierde eeuw wordt Christus poëtisch en mystiek beschreven als danser. In het kerstconcert van Carmina Ludens wordt deze dans van liefde, geboorte, leven en dood hoorbaar in liederen uit verschillende landen, met als hoogtepunt het bekende 'Lord of the dance' van Sidney Carter.

Liefde is het ook die doorklinkt in de composities van Bach. Van doldwaze verliefdheid tot smartelijk verlangen. In zijn Mattheuspassion gebruikt Bach een volksmelodie die we vooral kennen als 'O hoofd vol bloed en wonden'. Maar deze melodie vormt ook het begin én het einde van zijn Weihnachts-oratorium! Bach laat hiermee zien dat die twee grote composities één thema hebben: de Liefde tussen Bruidegom en Bruid.

Dit maakt het tot een bijzonder concert, met muziek van o.a. Bach, Praetorius, Willcocks, Cooper, Walton en Carter.

Muziektheaterkoor Carmina Ludens houdt op

Carmina Ludens is een muziektheaterkoor van zo’n 16 enthousiaste zangers en enkele muzikanten onder leiding van Hein Vrijdag.

De concertprogramma’s zijn steeds opgebouwd rondom een spiritueel thema. Voor het repertoire putten zij uit muziek van de vroege middeleeuwen tot heden, uit verschillende landen en culturen. Daarbij kleden zij de koormuziek op velerlei wijze aan: met mise-en-scène, met spel, decor, licht en kleding en met instrumentale begeleiding en teksten tussendoor. Het is een streven naar kwalitatief hoogstaande zang en muziek, waarin bovenal de bezieling door wil klinken. Er is in de concerten steeds plaats voor innerlijke beleving, voor genieten van prachtige muziek én voor een knipoog en een lach.

Na 30 jaar muzikale voorstellingen rond de grote levensthema’s gaat het doek vallen voor Carmina Ludens. Omdat corona vorig jaren roet in het eten gooide, geeft Carmina Ludens als toegift dit jaar nog 3 uitvoeringen van dit kerstconcert. Kom luisteren en kijken en maak het nog mee. Wordt verrast door dit unieke geluid en schouwspel! 

Plaats een reactie onder dit bericht.Als je een reactie op dit bericht verstuurt, wordt dat op deze pagina geplaatst. We plaatsen je naam en eventueel een link naar de website die je opgeeft. Je e-mailadres is nooit openbaar zichtbaar.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Dominee: 073-6897306
 • Dominee:
  dominee@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.