Kerkdienst morgen alleen online

Beste mensen,

We vinden het ontzettend verdrietig, maar we zien geen andere mogelijkheid dan te melden dat we morgen alleen online zullen vieren. Een bezoek aan de kerkdienst kan dus niet. Daarnaast doen wij een beroep op iedereen om juist in deze tijd voor Kerst naar elkaar om te zien. In dit bericht leggen we graag uit waarom wij hiervoor hebben gekozen.  

Vanavond hebben we de boodschap van de persconferentie gehoord en we zijn geschrokken van de boodschap. In het hele land worden met spoed maatregelen genomen. Dat is lastig en vraagt van iedereen opnieuw veel flexibiliteit en inzet. Dus ook van ons als kerk. Als geloofsgemeenschap maken we namelijk onderdeel uit van de samenleving. Alleen zo kunnen we invulling geven aan onze roeping om kerk te zijn voor mensen van nu. Het betekent dat we ervoor kiezen om net als horeca-ondernemers, theaters, bioscopen en winkeliers in lockdown te gaan. 

De afgekondigde maatregelen zullen in elk geval gelden tot en met 14 januari. We hopen dat we elkaar daarna weer kunnen ontmoeten. Duidelijk is dat we in elk geval tot die tijd weer overgaan op online vieringen en ontmoetingen. 

Dat deze maatregelen juist in de Kerstperiode nodig zijn, is niet alleen verdrietig, maar ook zorgelijk. Juist in de dagen van Kerst en de jaarwisseling voelen veel mensen zich eenzaam. Zeker nu we niet te veel mensen mogen ontvangen, is er een verhoogd risico dat mensen alleen zullen zijn en zich eenzaam voelen. Daarom een oproep aan iedereen: houd elkaar op afstand in de gaten en vraag eens extra aan elkaar hoe het gaat. Het is niet vreemd om te vragen of iemand alleen is en hoe iemand dat ervaart. Als er zorgen bestaan over mensen, laat het weten aan onze dominee, ds. Dirk-Jan Bierenbroodspot (073-6897306). 

We vertrouwen op dat we ondanks alles een gezegende Kerst mogen vieren. Dat we opnieuw wegen zullen vinden om op afstand toch samen te zijn. Want we geloven dat het Licht in de wereld is gekomen, juist voor donkere tijden zoals deze.

Plaats een reactie onder dit bericht.Als je een reactie op dit bericht verstuurt, wordt dat op deze pagina geplaatst. We plaatsen je naam en eventueel een link naar de website die je opgeeft. Je e-mailadres is nooit openbaar zichtbaar.

Lia

8 maanden geleden

Het is allemaal heel verdrietig , maar het is niet anders. Ik hoop alleen dat ondanks alles een beetje samenhorigheid bij elkaar kunnen vinden Voor iedereen fijne kerstdagen en al het goeds en vooral gezondheid voor iedereen. Hart groet Lia Leijding

HERMANITA GERTRUDIS

8 maanden geleden

HET IS BIJNA 4:45 UUR IN DEZE OCHTEND ALS IK LEES VAN DE ONMOGELIJKHEID OM ELKAAR LIFE TE TREFFEN IN ONZE GELOVIGE GEMEENSCHAP IN ROSMALEN.
DANKBAAR BEN IK, DAT WE DE DIENST KUNNEN MEEVIEREN OP DE COMP.
MAAR WIE DAAR NIET AAN TOEKOMT IS WEL HEEL EENZAAM.
HOE TRIEST, DAT DE DIENST DIE ZOVEEL VOORBEREIDING VRAAGT VAN VEEL VRIJWILLIGERS, IN OVERLEG MET ONZE DOMINEE... "GEWOON" GEEN DOORGANG KAN VINDEN!!
AAN HEM ZELF ALS VOORGANGER, DIE UREN VAN STUDIE HEEFT BESTEED OM DE KERSTTIJD INHOUD EN RICHTING TE GEVEN DOOR ZIJN PREEK, WORDT BIJZONDER VEEL GEVRAAGD, NU EEN VIERING MET GEBED EN ZANG... UITLOOPT OP EEN DIEPE STILTE...
DE STEM VAN EEN ROEPENDE...MAAR DAN DEZE ZONDAG TRAGISCH GENOEG: "'IN DE WOESTIJN".

GOD DANK, DAT WIJ DEEL KUNNEN NEMEN VIA HET SCHERM...
GOEDE ZONDAG. GOEDE MOED VOOR ONS ALLEN.
GODS TROUWE NABIJHEID GEWENST.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Dominee: 073-6897306
 • Dominee:
  dominee@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.