Kerk zijn na 1 juli 2020

Woensdagavond heeft de kerkenraad op 1.5 meter van elkaar in de kerkzaal vergaderd. Het was fijn elkaar weer te kunnen ontmoeten. Het meest belangrijke punt dat we bespraken was: Hoe gaan we vanaf 1 juli 2020 weer vieringen in onze kerk houden? We hebben de huidige corona-richtlijnen van de overheid en de Protestantse Kerk als richtlijn gebruikt.

Veel moet nog worden uitgewerkt. Hiervoor heeft de kerkenraad een commissie ingesteld. Die bestaat uit Roel Dekens, Henri Elands, Karen Schram, Dirk-Jan Bierenbroodspot en Simon Middelkamp. Zij werken het plan verder uit en zorgen ook voor de uitvoering ervan.

Er is een eerste proefopstelling in de kerk gemaakt. Daar leerden we van dat er in de kerkruimte is voor zo’n 60 bezoekers. Het aantal is mede afhankelijk of er veel of weinig mensen uit een huishouding naar de kerk komen. Mensen uit één huishouden kunnen immers direct naast elkaar geplaatst worden. Het betekent ook dat er een aanmeldsysteem komt. Je moet net als in het theater van tevoren reserveren. En vol is vol.

De vieringen zullen ook online thuis gevolgd kunnen worden. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Hier komt veel bij kijken en vergt ook de nodige financiële middelen. Daarnaast geldt voor de aanwezigen een aantal maatregelen:

 • Zoals we eerder schreven, is samenzang niet toegestaan. De vieringen krijgen dan ook een andere opzet. Onze predikant verzorgt daarom een andere orde van dienst die past bij deze tijd.
 • De gebruikelijke wijze van collecteren is niet mogelijk. Bij de uitgang zullen schalen staan voor onze gaven voor de diaconie en het college van kerkrentmeesters.
 • Verder wordt er geen koffie geschonken na de dienst. Van iedereen wordt verwacht dat hij of zij direct naar huis gaat. Dat is moeilijk en doet pijn. We weten dat het praatje bij de koffie een groot goed is voor de onderlinge contacten. De maatregel is alleen noodzakelijk om elk risico op besmetting te voorkomen.
 • Onze taxidienst zal zolang de 1,5 meter geldt niet uitgevoerd kunnen worden onder de geldende regels van afstand houden. Hier kan de live uitzending een uitkomst zijn.

We oriënteren ons nog op de kindernevendienst en de kinderopvang. We stellen onszelf en ouders de vraag of en hoe die de komende tijd vormgegeven kunnen worden.

Om enig inzicht te krijgen in de te verwachten bezoekersaantallen vragen we je binnenkort een online enquête in te vullen. In deze enquête is ook gelegenheid om aan te geven of je mee kunt en wilt helpen. We zoeken voor de wekelijkse livestream namelijk vrijwilligers.

Zoals je ziet er is nog veel te regelen. We zullen zo spoedig mogelijk meer informatie geven. In het bijzonder over de regels die gaan gelden voor het naar de kerk komen voor de vieringen.

De kerkenraad

Plaats een reactie onder dit bericht.Als je een reactie op dit bericht verstuurt, wordt dat op deze pagina geplaatst. We plaatsen je naam en eventueel een link naar de website die je opgeeft. Je e-mailadres is nooit openbaar zichtbaar.

Geertien Pols

5 maanden geleden

Het plan ziet er deugdelijk uit. Fijn om weer met elkaar naar de kerk te kunnen gaan.
Hoewel de uitzenging op zondag was goed verzorgd.
We hoeven niet met mondkapje op binnen in de kerk te zitten de komende tijd te zijn?

Isa van den Dungen

5 maanden geleden

Dank voor de update. Deze is heel duidelijk. Persoonlijk wil ik graag voorrang geven aan de ouderen in onze gemeente m.n. degenen zonder aanhang zoals kinderen en/of degenen die de diensten niet digitaal konden volgen.

Janny Heuveling-Bronk

4 maanden geleden

Wat een moedig besluit om toch de kerk weer te openen. Alle lof voor alle inspanningen die tot nu toe zijn geweest om “” de kudde “bijeen te houden. Nu moeten er weer nieuwe creatieve oplossingen gevonden worden , waarbij we juist de ontmoeting zullen moeten missen. Nu zullen we ons moeten verwarmen aan HET WOORD en prachtige orgelmuziek. Eens zullen we weer samen kunnen zingen en elkaar weer meer nabij zijn.

Geertien Pols

4 maanden geleden

Het voorstel ziet er prima uit gegeven de omstandigheden waar niemand invloed op heeft.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Dominee: 073-6897306
 • Dominee:
  dominee@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.