Het evangelie van vandaag

Vandaag klinkt het evangelie niet in onze kerk. De corona-crisis gooit op aardig wat plaatsen roet in het eten. Aan de andere kant zie ik gelukkig ook ontzettend veel mooie en hartverwarmende initiatieven ontstaan. Dat zet even aan tot nadenken. De kerk heeft immers de naam er nogal een negatief mensbeeld op na te houden. Je weet wel: “in zonde ontvangen en geboren” en “onbe­kwaam tot enig goed en ge­neigd tot alle kwaad”. Dat is velen met de paplepel ingegoten. Het is de vraag of dat wel zo terecht is.

In mijn overwegingen noem ik geregeld het journalistenplatform De Correspondent. Ik lees er kritische verhalen, maar vooral ook verhalen van hoop. Wat anders is het evangelie? Dat is toch niet bedoeld om bij voorbaat al uit te gaan van het slechte? Eén van mijn favoriete correspondenten is Rutger Bregman. Hij heeft een prachtige column geschreven die je hier kunt lezen. Hij laat zien dat rampen en crises het beste in mensen naar boven halen.  Ik weet niet of hij het er mee eens is, maar ik bestempel het vandaag even als de preek van de leek.

Plaats een reactie onder dit bericht.Als je een reactie op dit bericht verstuurt, wordt dat op deze pagina geplaatst. We plaatsen je naam en eventueel een link naar de website die je opgeeft. Je e-mailadres is nooit openbaar zichtbaar.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Dominee: 073-6897306
 • Dominee:
  dominee@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.