Samen op weg naar een nieuw normaal

Na de persconferentie van 6 mei is er weer perspectief. Er is immers een kans dat we vanaf 1 juli weer samen kunnen komen. Dat zal alleen wel in beperkte vorm zijn. De kerkenraad verkent daarom een aantal opties. Die zijn door gemeenteleden aangedragen. We zijn heel blij met deze suggesties! Dank daarvoor. Zo gaan we samen op weg naar een nieuw normaal.

De komende tijd vraagt dus om creativiteit, inventiviteit en pro-activiteit. Durf daarom buiten de gebaande wegen te gaan en buiten de bestaande kaders te denken. Deel ideeën vooral met elkaar en met de kerkenraad. Dat kan eenvoudig door onze scriba, Karen Schram een mail te sturen: scriba@pgberlicumrosmalen.nl.

Anderhalve-meter-kerk

Het coronavirus dwingt ons voorlopig om afstand te bewaren. De media spreken ook wel over een anderhalve-meter-maatschappij en een nieuw normaal. Dat is wennen. We hebben de afgelopen tijd ook geleerd om elkaar in de afstand toch nabij te zijn. Meer dan ooit hebben we gemerkt hoe we als kerkelijke gemeenschap op elkaar betrokken zijn. We krijgen te maken met een anderhalve-meter-kerk. Dat zal een andere kerk zijn, dan we gewend waren voor de crisis. Wat blijft is waar we de afgelopen tijd in gegroeid zijn; het creëren van speelruimte. We hebben namelijk gespeeld met de mogelijkheden én de onmogelijkheden.

Hoop

Er is nieuwe hoop, hervonden perspectief. Naar aanleiding van de persconferentie van 7 mei schreef ds. Dirk-Jan Bierenbroodspot een nieuw gebed. Het staat hieronder.

Plaats een reactie onder dit bericht.Als je een reactie op dit bericht verstuurt, wordt dat op deze pagina geplaatst. We plaatsen je naam en eventueel een link naar de website die je opgeeft. Je e-mailadres is nooit openbaar zichtbaar.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Dominee: 073-6897306
 • Dominee:
  dominee@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.