Exposities

Drie keer per jaar is er in de kerk een expositie van een andere kunstenaar. In de maand december is dat kunstenaar Jan Bosch.

Jan Bosch

Zonnebloemknop

Jan is Airbrush-kunstenaar. Dat wil zeggen dat het werk met behulp van compressor en airbrush-spuitje op de ondergrond wordt aangebracht  (hetzelfde principe als de spuitbus). Hierbij wordt soms gebruik gemaakt van (zelf gesneden) sjablonen. De fantastische resultaten die je krijgt door het vernevelen van de verf kun je nu zien in de expositie in onze kerk.

Het werk van Jan Bosch is heel verschillend van andere airbrush-kunst, zoals we ons dat voorstellen op vrachtauto’s, kermisattracties etc. Mooi zijn de zachte kleuren en de dieptewerking van de “close-up” beelden van bloemen, planten en andere min of meer realistische vormen. Meestal gebruikt hij als ondergrond MDF-plaat van 8 mm dik. Reden hiervoor is dat er geen vormverandering is door het vocht (zoals bijvoorbeeld papier). Bovendien kunnen allerlei vormen eenvoudig gezaagd worden. Opvallend zijn de prachtige verlooptinten en dieptewerking.

Van tamelijk realistisch is Jan de laatste jaren verschoven naar meer surrealistische beelden, waarbij de kijker getroffen wordt door de soms bizarre vormen en het fantastische perspectiefgebruik.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Dominee: 073-6897306
 • Dominee:
  dominee@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.