Een goed gebit voor iedereen!

3 November, dankdag voor gewas en arbeid. Van oudsher een dag om te danken, en te delen van onze overvloed.

Dit jaar vraagt de diaconie uw aandacht voor de Stichting Armoedefonds. De stichting ontvangt graag producten en geldelijke bijdragen voor hun actuele project: "Een goed gebit voor iedereen!"
Help gezinnen die in armoede leven aan tandenborstels en tandpasta.

Isa is 9 jaar en woont met haar moeder en twee zusjes in Hoorn. Haar moeder Debbie werkt keihard om zo goed mogelijk voor Isa en haar zusjes te kunnen zorgen. Ze combineert een parttime baan als verkoopster bij een benzinepomp met de zorg voor de kinderen. Debbie heeft elke maand moeite om rond te komen. De boodschappen worden steeds duurder, waardoor er geen geld is voor goede tandpasta en het regelmatig vervangen van alle tandenborstels. “Isa had laatst pijn aan haar tanden. Toen moest ik wel met haar naar de tandarts. Ja, dat was niet leuk. De tandarts heeft één tand moeten trekken, en zei dat Isa’s gebit er slecht uit ziet. Dan schaam je je wel een beetje ja. Ik doe echt mijn best maar weet soms ook niet hoe ik het allemaal moet oplossen".

Het Armoedefonds krijgt steeds vaker hulpvragen van lokale hulporganisaties voor ondersteuning op het gebied van tandenborstels en tandpasta. We zien dat minima door de inflatie onvoldoende budget hebben om dit soort producten te kopen. “Er is bij ons veel vraag naar tandenborstels, tandpasta, stokers en ragers. Tandartsen adviseren zelfs elektrische tandenborstels. Allemaal dure producten voor veel minima. We kennen hier de voorbeelden van gezinnen waarbij één tandenborstel gedeeld wordt door alle gezinsleden samen. Er blijft simpelweg onvoldoende budget over om deze producten steeds te kopen. We zien dat veel minima tandproblemen laten oplopen, tot het echt niet meer gaat. Dan moeten ze wel naar de tandarts..”

Het Armoedefonds wil graag hulp bieden, daar waar dit het hardste nodig is. Daarom zijn wij gestart met het extra uitgeven van producten op het gebied van mondzorg. Voor kinderen en volwassenen.
Hierbij hebben wij uw hulp nodig!

Help mee door producten in te zamelen of steun ons met een donatie zodat wij hiermee zoveel mogelijk mensen, gezinnen en kinderen kunnen helpen!

In de weken van 23 oktober tot 6 november zal er in onze kerk een mand staan waar u uw producten voor goede mondzorg in mag achterlaten.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn iets in de mand te deponeren, dan bevelen wij het bankrekening nummer van de diaconie van harte bij u aan. Wij hopen dan een mooi bedrag aan het armoede fonds over te maken. IBAN: NL 75 RABO 0373 7400 93 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Berlicum-Rosmalen. Vermeld u op uw overschrijving: Stichting Armoedefonds mondzorg

Deze inzameling wordt mede gedragen door de oecumenische Werkgroep Diaconie Rosmalen (een samenwerkingsverband van de Mariaparochie en de protestantse Samen-op-Weg gemeente Berlicum/Rosmalen)

Veel dank namens de diaconie, Joke Smits.

Plaats een reactie onder dit bericht.Als je een reactie op dit bericht verstuurt, wordt dat op deze pagina geplaatst. We plaatsen je naam en eventueel een link naar de website die je opgeeft. Je e-mailadres is nooit openbaar zichtbaar.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Dominee: 073-6897306
 • Dominee:
  dominee@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.