De kerk weer open

Dinsdagavond 25 januari was er weer een Corona persconferentie. Nederland versoepelt de coronamaatregelen. Voor ons betekent dat we weer naar de kerk kunnen en dat tot ’s avonds 10 uur het kerkgebouw ook weer gebruikt kan worden voor bijeenkomsten.

Wel gelden nog steeds strikte voorwaarden waar we ons aan houden.

Geen QR-code

Op heel veel meer plaatsen is de qr-code ingevoerd. Voor kerkdiensten en andere kerkelijke bijeenkomsten doen wij dat niet. Dat kan zolang iedereen zich houdt aan de anderhalve meter afstand. Voor alle overige bijeenkomsten geldt de QR code wel

Afstand

Nogmaals benadrukken we het belang van de anderhalve meter afstand. Door voldoende afstand te houden, heeft het virus namelijk geen kans om over te springen. Het betekent dat er in onze kerk ruimte is voor ca. 60 mensen.

Mondkapjes

We vragen iedereen om een mondkapje te dragen in de kerk. Op de zitplaats mag deze worden afgedaan. Daarmee volgen we wat in de maatschappij gebeurt. Op drukke doorstroomplekken is het mondkapje namelijk ook weer verplicht.

We drinken nog even geen koffie

We ontmoeten elkaar graag bij de koffie, maar dat doen we voorlopig niet. De ervaring leert namelijk dat we de anderhalvemeter afstand dan moeilijk vol weten te houden. Dat is heel begrijpelijk, maar de situatie vraagt om voorzichtigheid. We hopen dat deze maatregel van korte duur zal zijn.

Zingen

We blijven gewoon zingen. Zij het dat we het beperken tot 3 momenten in de dienst

Aanmelden alleen bij te verwachten drukte

Het is voor de meeste zondagen niet nodig om te werken met een aanmeldingssysteem. Dat zal alleen nodig zijn bij te verwachten drukte. Tot nu toe is namelijk gebleken dat we onder de maximale capaciteit blijven bij reguliere diensten. Bij te verwachten drukte kan daarvanaf worden geweken. Hierover zal dan tijdig via de digitale nieuwsbrief worden gecommuniceerd. Zo blijft de anderhalve meter gewaarborgd.

De Kiem

De maximale bezetting in de Kiem is 12 personen. Ook in de gevallen dat gewerkt wordt met de QR-code zal dat zo zijn. De ruimte is namelijk moeilijk te ventileren en de luchtkwaliteit neemt snel af als er grote groepen aanwezig zijn.

Samen op weg

De weg is als het om corona gaat grillig en steeds onbekend. Soms lijkt het dat we twee stappen vooruit kunnen doen om dan weer een stap terug te moeten zetten. We zijn dankbaar om het feit dat we ondanks alles nog altijd samen op weg zijn. We ervaren veel steun en begrip. Weet ook dat iedereen vrij is om mee te denken. Creativiteit is altijd welkom. Spreek dus gerust iemand uit de kerkenraad aan. Kerk-zijn doen we immers samen om tot zegen van velen te zijn.

Plaats een reactie onder dit bericht.Als je een reactie op dit bericht verstuurt, wordt dat op deze pagina geplaatst. We plaatsen je naam en eventueel een link naar de website die je opgeeft. Je e-mailadres is nooit openbaar zichtbaar.

Bas

8 maanden geleden

Wat super fijn dat we de dienst in onze mooie kerkgebouw weer live kunnen bijwonen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Dominee: 073-6897306
 • Dominee:
  dominee@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.