Coronaviering

Zondag gaat onze eigen predikant voor in de coronaviering. Meteen toen duidelijk werd dat reguliere kerkdiensten niet meer gehouden konden worden, heeft ds. Otto Grevink van de Protestantse Gemeente Tilburg het initiatief genomen tot deze online vieringen. Hij heeft een platform gecreëerd om interactief te vieren.  De viering begint om 9:30 uur en is te volgen via www.coronaviering.nl .

Leven zonder God?

Het thema van de viering is Leven zonder God?
Zondag tussen Hemelvaart en Pinksteren wordt wel ‘wezenzondag’  genoemd. We blijven verweesd achter. We moeten het stellen zonder Jezus op aarde en de Geest laat nog even op zich wachten.

De Duitse verzetsheld en theoloog Dietrich Bonhoeffer schrijft op 16 juli 1944: “ Voor en met God, leven wij zonder God.” Wezenzondag klinkt alsof het ons droevig genoeg aan iets ontbreekt. Het zou eigenlijk een feestdag moeten zijn met de naam “Wezenlijke zondag”. Dit is namelijk de dag waar het in essentie op aankomt. Zelfs in de kerk!

Je kunt de viering hieronder terug kijken:

Plaats een reactie onder dit bericht.Als je een reactie op dit bericht verstuurt, wordt dat op deze pagina geplaatst. We plaatsen je naam en eventueel een link naar de website die je opgeeft. Je e-mailadres is nooit openbaar zichtbaar.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Scriba:
  scriba@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.