Coronaontwikkelingen en de kerkgang

Steeds houdt de vraag ons bezig: wanneer kunnen we weer gezamenlijk naar de kerk? Met de laatste persconferentie van het kabinet nog vers in het geheugen lijkt stapje voor stapje het einde van de tunnel in zicht te komen. Het gaat niet snel en er zijn nog veel onzekerheden. 

We hebben ons als kerk in deze pandemie laten leiden door de beslissingen van de overheid, de adviezen van het RIVM en die van de landelijke PKN. Dat blijven we ook voor de komende periode doen. We zijn na de persconferentie van afgelopen dinsdag nog in afwachting van het advies van de landelijke kerk.  Meestal hielden de gevolgde adviezen gelijke tred met de mogelijkheden van de culturele instellingen. 

Als we die lijn volgen dan is het waarschijnlijk, met nadruk op waarschijnlijk, dat in stap 3 culturele instellingen weer opengaan. Het moment waarop stap 3 zal ingaan is sterk afhankelijk van de ontwikkelingen in de ziekenhuizen. Volgens het stappenplan van de overheid is dat op zijn vroegst 26 mei. Het kan ook zeker later worden. Dat zou dan ook het moment zijn dat we weer gezamenlijk naar de kerk kunnen. Met hoeveel mensen dat in het begin zal zijn is ook nog onduidelijk. Dertig personen of toch meer? We weten het niet. Zeker is dat we de huidige basismaatregelen zoals 1,5 meter in acht moeten blijven nemen.

We hebben behoefte aan perspectief. Het is hoopgevend dat dit voorzichtig gegeven wordt. We volgen de ontwikkelingen in elk geval op de voet. Daar waar de adviezen ruimte bieden, zullen we die ook zeker benutten. Stiekem hadden we er al een beetje op gehoopt dat er nu al meer ruimte zou zijn, al was dat wellicht tegen beter weten in. 

We blijven hopen en eens komen we weer bijeen om samen te vieren, elkaar te ontmoeten en om te zien naar elkaar.

Plaats een reactie onder dit bericht.Als je een reactie op dit bericht verstuurt, wordt dat op deze pagina geplaatst. We plaatsen je naam en eventueel een link naar de website die je opgeeft. Je e-mailadres is nooit openbaar zichtbaar.

Bas van den Kimme

1 jaar geleden

Ik kijk er echt naar uit dat we weer gezamenlijk in de kerk kunnen komen en tot die tijd kunnen we altijd in gebed verbonden blijven, dat is het mooie en krachtige aan gebed!!!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Dominee: 073-6897306
 • Dominee:
  dominee@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.