Birgitta-bijeenkomst in vredesweek

De eerste Birgitta-bijeenkomst in het najaar is in de Vredesweek op dinsdag 20 september

Het thema van deze avond is:

Een rechtvaardige oorlog?

Militair ingrijpen als morele verplichting

De inzet van militaire middelen voor politieke doeleinden roept vragen op. Allereerst of het überhaupt mag. Vervolgens in welke gevallen wel en in welke gevallen niet. Ontwikkelingen in de wijze van oorlog voeren (terrorisme) en op het gebied van de techniek (cyberwar) maken het steeds moeilijker een eenduidig antwoord op te geven.

De spreker, René de Weerd, filosoof en theoloog, wil deze avond uiteen zetten onder welke voorwaarden wel of niet militair kan of moet worden ingegrepen.

De bijeenkomst vindt plaats in de Laurentiuskerk, Oude Baan 1, 5242 HT Rosmalen.

Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom voor een kopje thee/koffie en om 20.00 uur begint de lezing. Reserveren is niet nodig.

Een vrijwillige bijdrage waarderen wij aan het eind van de avond, zodat wij Birgitta-bijeenkomsten kunnen blijven organiseren.

Werkgroep Birgitta-bijeenkomsten Rosmalen

Plaats een reactie onder dit bericht.Als je een reactie op dit bericht verstuurt, wordt dat op deze pagina geplaatst. We plaatsen je naam en eventueel een link naar de website die je opgeeft. Je e-mailadres is nooit openbaar zichtbaar.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Dominee: 073-6897306
 • Dominee:
  dominee@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.