Brieven voor Amnesty

De schrijfgroep Amnesty International Berlicum biedt drie voorbeeldbrieven aan, zodat u weer mee kunt doen met de schrijfacties voor de vrijlating van mensen die vanwege hun politieke of religieuze overtuiging gevangen zitten. In de dienst van 23 januari was er aandacht voor degenen, voor wie we deze keer brieven versturen.

Toelichting bij de brieven

Deze maand kunt u schrijven naar de regering van Iran met het verzoek om de onmiddellijke vrijlating van de studenten Ali Youseni en Amir Moradi. Ze worden ervan beschuldigd lid te zijn van een oppositiepartij en dreigen daarvoor de doodstraf te krijgen.

De tweede brief gaat naar de president van Turkmenistan. U verzoekt daarin om de oppositie activist Azat Isakov vrij te laten. Hij had kritiek op de Turkmeense overheid en wordt daarvoor nu gevangengehouden en waarschijnlijk gemarteld.

Met de derde brief vraagt u de autoriteiten in Bangladesh de 17-jarige Dipti Rani Ras vrij te laten.

Ze heeft een omstreden foto op haar Facebookpagina gezet. En heeft daarvoor ten overstaan van 100 geestelijken haar excuses aangeboden, maar zit nu al een jaar vast en kan een celstraf van 7 jaar krijgen.

Mogelijkheden om brieven te verzenden

U kunt de brieven downloaden via dit bericht en daarna printen.
U kunt de brieven versturen via de website van Amnesty International.

Zolang de protestantse kerk in Berlicum online diensten houdt, kunt de set brieven aanvragen via pastoraleraad@pgberlicumrosmalen.nl

Deze actie wordt van harte aanbevolen.

Meer informatie over de acties van Amnesty International via: https://www.amnesty.nl/kom-in-actie/acties

Plaats een reactie onder dit bericht.Als je een reactie op dit bericht verstuurt, wordt dat op deze pagina geplaatst. We plaatsen je naam en eventueel een link naar de website die je opgeeft. Je e-mailadres is nooit openbaar zichtbaar.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Dominee: 073-6897306
 • Dominee:
  dominee@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.