Berne-Anders voorstelling in Brabants Dialect: 'En gij geleuft dè!'

Voorstelling in Brabants dialect, met het rijke roomse leven als rode draad.

Op maandag 23 januari om 20.00 uur verzorgt Cor Swanenberg in de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther een optreden in Brabants dialect. Samen met accordeonist Henk Verhagen vormt hij een duo dat al jaren optreedt in de provincie. Daarmee leveren zij een bijdrage aan het behoud van de Brabantse taal- en muziekcultuur.

De voorstelling getiteld: 'En gij geleuft dè!' is een mengeling van vrolijke liedjes en conference in Brabants dialect, met het rijke roomse leven als rode draad. De titel van de voorstelling is ook de titel van zijn meest recente boek. De hoofdmoot van de avond bestaat uit verhalen en gedichten in dialect, waarin allerlei facetten van het rooms-katholieke geloof uit vroeger jaren een rol spelen. Brabanders worden wel ‘ongeneeslijk katholiek’ genoemd. Voor hen is het dus zeker smullen van dit bord vol roomse blijheid.

Cor Swanenberg (voormalig leraar Engels en Duits) is schrijver, verteller en zanger. Hij schreef een groot aantal boeken over Brabant. Daarbij ging hij meer in en over het dialect van zijn streek schrijven. Dit omdat hij wilde laten zien hoe mooi en bloemrijk zijn Brabantse moedertaal is. Cor Swanenberg stelt al vijfendertig jaar de Brabantse Spreukenkalender samen en is redactiesecretaris van de kwartaaluitgave Brabants. Voor al zijn activiteiten heeft Cor Swanenberg meerdere cultuurprijzen gewonnen en onderscheidingen ontvangen. Niet verrassend gezien zijn lange lijst met meer dan 80 boeken, publicaties waaraan hij meewerkte en Cd's. Bij een groot scala van culturele en sociale activiteiten was Cor Swanenberg op de een of andere manier betrokken. Via Omroep Brabant en columns laat hij al lange tijd steeds van zich horen, als promotor van zijn dierbare dialect!  

De avond begint om 20.00 uur in de Abdij in Heeswijk-Dinther. De entree bedraagt € 10,-, inclusief koffie/thee in de pauze. Kaarten voor het bijwonen van deze avond zijn te verkrijgen door een mail te sturen naar : berne-anders@abdijvanberne.nl. Ook voor niet-Brabanders is de avond toegankelijk om
daarmee de wijsheden uit het Brabants dialect beter te kunnen doorgronden.

Plaats een reactie onder dit bericht.Als je een reactie op dit bericht verstuurt, wordt dat op deze pagina geplaatst. We plaatsen je naam en eventueel een link naar de website die je opgeeft. Je e-mailadres is nooit openbaar zichtbaar.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Dominee: 073-6897306
 • Dominee:
  dominee@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.