Alternatieven voor kerkdienst

In elk geval annuleren wij alle kerkdiensten tot en met 5 april. Voor veel mensen is dat een ingrijpende maatregel. We komen immers niet voor niets zondag aan zondag bij elkaar. Juist de kerkdienst is een belangrijk middel om ons geloof te voeden. Bovendien komen we samen tot Gods eer. Gelukkig zijn er alternatieven en initiatieven in het leven geroepen waar we graag de aandacht op vestigen en die we van harte aanbevelen. Uiteraard hopen we wel dat we elkaar gauw weer in onze eigen kerk kunnen begroeten.

Televisie-uitzending

In het land zijn er verschillende initiatieven genomen om toch een kerkdienst te kunnen beleven. De meeste initiatieven zijn online via het internet. Niet iedereen is even ‘digitaal-vaardig’. Gelukkig speelt de landelijke kerk ook daarop in en is er de komende weken een speciale uitzending in samenwerking met de EO. Deze uitzendingen zijn op zondagmorgen 9:20 uur te zien op NPO2. Voorganger is dr. René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk Nederland. Hij verzorgt een korte meditatie.

Online initiatieven

Via internet zijn er nog drie verschillende mogelijkheden.

Ten eerste verzorgt de Protestantse Gemeente ’s-Hertogenbosch wekelijks een Livestream van een kerkdienst zonder bezoekers. Deze livestream begint om 10:00 uur en is te volgen: Klik hier om de livestream te volgen. Voor wie liever alleen geluid ontvangt is de dienst te volgen via de kerktelefoon van PG ‘s-Hertogenbosch. Klik hier om de dienst alleen via audio te volgen. Voorgangers van zondag 22 maart zijn ds. Ruud Stiemer en onze eigen predikant ds. Dirk-Jan Bierenbroodspot.

De orde van dienst van deze viering plaatsen we later deze week op onze website.

Ten tweede verzorgt Radio Bloemendaal wekelijks een uitzending van een kerkdienst. Deze diensten beginnen om 10:00 uur en worden uitgezonden via www.radiobloemendaal.nl. Gezien de corona-crisis is deze dienst zonder kerkgangers.

Ten derde verzorgt de Protestantse Gemeente Tilburg een interactieve online viering via de website www.coronaviering.nl. Deze viering begint om 9:30 uur. Voorganger in deze viering is ds. Otto Grevink.

Plaats een reactie onder dit bericht.Als je een reactie op dit bericht verstuurt, wordt dat op deze pagina geplaatst. We plaatsen je naam en eventueel een link naar de website die je opgeeft. Je e-mailadres is nooit openbaar zichtbaar.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Dominee: 073-6897306
 • Dominee:
  dominee@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.