logopgsowbr
facebook instagram 
Nieuwsbrief

Het laatste nieuws rondom het coronavirus en de kerk

shutterstock_691548586-s
In verband met het Coronavirus sturen we de komende tijd wekelijks een nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief lees je de laatste berichten die we op de website hebben geplaatst. De volgende nieuwsbrieven versturen we in principe op vrijdagavond.

Houd de website voor al het nieuws goed in de gaten. Voor wie op facebook zit: like onze pagina en ontvang ook via dat kanaal nieuws en updates rondom onze activiteiten.

Alternatieven voor de kerkdienst

In elk geval annuleren wij alle kerkdiensten tot en met 5 april. Voor veel mensen is dat een ingrijpende maatregel. We komen immers niet voor niets zondag aan zondag bij elkaar. Juist de kerkdienst is een belangrijk middel om ons geloof te voeden. Bovendien komen we samen tot Gods eer. Gelukkig zijn er alternatieven en initiatieven in het leven geroepen waar we graag de aandacht op vestigen en die we van harte aanbevelen.
shutterstock_159579497-s
kaarsjes

Online Gebedenboek

Sinds deze week staat op onze site een online gebedenboek. De gebeden die je hier achterlaat komen terecht bij onze dominee. Zondag 22 maart om 10:00 uur gaat hij samen met ds. Ruud Stiemer voor in de online kerkdienst. Deze dienst wordt uitgezonden vanuit de Grote Kerk in 's-Hertogenbosch. De gebedsintenties worden dan gebruikt. Klik op de knop hieronder om een gebedsintentie te versturen.

Palmzondag

In verband met het Coronavirus gaat onze traditionele Palmpasen-viering helaas niet door. Het is wel mogelijk dat thuis Palmpasen-stokken gemaakt worden. We zijn benieuwd of je hier interesse in hebt. Laat dit weten voor woensdag 25 maart. Dan is er nog tijd om het een en ander te organiseren. We kunnen dan bijvoorbeeld bepalen of je de kruizen kunt komen ophalen of dat we ze bij je thuis komen brengen.
Ontwerp zonder titel (8)
Ontwerp zonder titel (9)

Kletskoppen gezocht!

In deze tijd van de Coronacrisis hebben veel mensen behoefte aan een praatje. We zijn dat op zoveel momenten gewend. Elke zondag na de dienst bij het koffiedrinken, het maandelijkse koffie-uurtje of bij de cantorij of op die vele andere momenten dat we elkaar opzoeken. We hebben dus behoefte aan een paar kletskoppen...

Een kletskop is niet alleen een koekje. Kletskoppen zijn mensen die hun telefoonnummer op onze website willen delen. Wie behoefte heeft aan een kletspraatje, kan met deze mensen bellen. Als je een kletskop wilt zijn, mag je je opgeven bij onze dominee.

Klokken van troost & hoop

Alle komende woensdagen luiden we om 19:00 uur een kwartier lang onze kerkklokken. Dit hebben we afgelopen woensdag voor het eerst gedaan. Dat is op heel veel meer plaatsen in Nederland gebeurd. Het is in deze tijd van het Coronavirus een teken van troost en hoop.
Ontwerp zonder titel (4)
helpen

Beter een goede buur...

In Vlaanderen is een fantastisch initiatief gaande. We delen dat graag en we moedigen iedereen die niet tot de risicogroep behoort aan dit voorbeeld te volgen. Het idee is simpel: stop een formulier met je gegevens bij ouderen in de buurt in de brievenbus, hang het op in de centrale hal van je appartementencomplex of leg het in de wachtkamers van de huisarts.

Schietgebed

Nu-de-eenzaamheid-2
logopgsowbr