Dankdag inzamelingsactie

Van oudsher een dag om te danken, en te delen van onze overvloed.  Dit jaar vraagt de diaconie uw aandacht voor de Stichting Armoedefonds. De stichting ontvangt graag producten en geldelijke bijdragen voor hun actuele project: menstruatie-armoede.

1 op de 10 meisjes en vrouwen heeft soms geen geld voor maandverband of andere menstruatieproducten. Rondkomen van een krap budget is lastig, veel geld gaat op aan eten en drinken. Er blijft weinig geld over voor verzorgings- en hygiëne producten. 

Toiletpapier, douchegel, maandverband, tandpasta… allemaal voorbeelden waar men dan op gaat bezuinigen. In het kader van ‘hygiëne mag geen zorg zijn’ heeft het armoede fonds ervoor gekozen om menstruatie-armoede in Nederland aan te pakken. 

Met inmiddels 184 (menstruatieproducten uitgiftepunten) in Nederland zorgt men ervoor dat er gratis menstruatieproducten beschikbaar zijn.

https://www.armoedefonds.nl/menstruatie-armoede

Op het wensenlijstje staan:
– maandverband
– tampons
– wasbaar maandverband
– menstruatiecups
Maar ook naar inlegkruisjes en incontinentie materiaal is veel vraag.

De stichting is heel blij met nieuwe pakjes, maar ook losse maandverbandjes of tampons (die afzonderlijk nog een verpakking hebben, hygiëne is belangrijk) neemt het armoede fonds graag aan. Ze hebben heel wat uitgiftepunten die de losse producten op het toilet in een bakje of mandje aanbieden. Dus als iemand zijn toilet kastje leeg wil halen met producten die ze niet meer gebruiken maar al wel aangebroken zijn… dan nemen zij die ook graag aan. Weggooien is zonde.

In de week van 31 oktober tot 7 november zal er in onze kerk een mand staan waar u uw producten in mag achterlaten.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn iets in de mand te deponeren, dan bevelen wij het bankrekening nummer van de diaconie van harte bij u aan. 

Wij hopen dan een mooi bedrag aan het armoede fonds over te maken. 

IBAN: NL 75 RABO 0373 7400 93 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Berlicum-Rosmalen

Vermeld u op uw overschrijving: Stichting Armoedefonds menstruatie-armoede

Deze inzameling wordt mede gedragen door: De oecumenische Werkgroep Diaconie Rosmalen (een samenwerkingsverband van de Mariaparochie en de protestantse Samen-op-Weg  gemeente Berlicum/Rosmalen) 

Veel dank namens de diaconie Joke Smits.

Plaats een reactie onder dit bericht.Als je een reactie op dit bericht verstuurt, wordt dat op deze pagina geplaatst. We plaatsen je naam en eventueel een link naar de website die je opgeeft. Je e-mailadres is nooit openbaar zichtbaar.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven

Contact

 • Raadhuisplein 4
  5258 BJ Berlicum
 • Dominee: 073-6897306
 • Dominee:
  dominee@pgberlicumrosmalen.nl

  Reserveren:
  sowreserveren@gmail.com

  Webbeheerder:
  webmaster@pgberlicumrosmalen.nl

  Webredactie:
  redactie@pgberlicumrosmalen.nl

Over ons

Kerk voor mensen van nu. We zien het als onze opdracht om zo te zijn. Je bent welkom bij ons om elkaar te ontmoeten, samen te vieren en om te zien naar de wereld. We zien je graag bij onze activiteiten, vieringen of steun ons als goed doel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved.